Η απάντηση της κυβέρνησης στην Ε.Ε. για την ΕΛΣΤΑΤ

Απαντητική επιστολή στην Κομισιόν απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον απόηχο της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ για το δημόσιο χρέος της περιόδου 2010 - 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, ο υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας την έκπληξή του για την επιστολή της Ε.Ε. προς το πρόσωπό του, επισήμανε ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση - κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός - τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της.

Ο κ. Τσακαλώτος - πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη -  καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει λάβει από την Κομισιόν έκθεση που να τεκμηριώνει πρόβλημα σε σχέση με την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση παραμένουν προσηλωμένοι στην αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα, σέβονται τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης» επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία σημείωσε με νόημα, ότι  «όλοι έχουν αξιολογήσει θετικά και τη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου και την ανεξάρτητη λειτουργία του μετά την τοποθέτησή του».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κομισιόν για το ζήτημα της EΛΣΤΑΤ, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι «παρατηρείται μια αντίφαση μεταξύ της αρχής της Ε.Ε. να μη σχολιάζει υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη και της προτροπής στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα».

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!