Αποκρουστικές εικόνες από τα νερά του Ρίο... [φώτο]

 Νέα ανησυχητική έρευνα...

Με λίγες μέρες να λείπουν από την έναρξη τω Ολυμπιακών Αγώνων, τα νερά του Ρίο συνεχίζουν να είναι τόσο βρώμικα, όσο ήταν πάντα, με νερά και απόβλητα που δεν έχουν δεχτεί καμία επεξεργασία, γεμάτα με...
επικινδύνους ιούς και βακτήρια, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε για 16 μήνες από το Associated Press.

Δεν είναι μόνο οι 1.400 αθλητές  που κινδυνεύουν να αρρωστήσουν όταν θα συμμετέχουν στα υδάτινα σπορ, αλλά και οι τουρίστες μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους στις «χρυσές» παραλίες της Κοπακαμπάνα και της Ιπανέμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διεκπεραιώθηκαν από το AP.

Μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας του AP, οι αθλητές έχουν αρχίσει να παίρνουν τις προφυλάξεις τους, λαμβάνοντας αντιβιοτικά, τα οποία όμως τους προστατεύουν από τα βακτήρια και όχι από τους ιούς.



Η έρευνα του AP, βρήκε στελέχη μολυσματικών αδενοϊών – σε κυτταροκαλλιέργειες και επαληθευμένα από τα πρωτόκολλα μοριακής βιολογίας – στο 90% των νερών των διαφόρων περιοχών που αναλύθηκαν κατά  την διάρκεια των 16 μηνών της έρευνας.

«Πρόκειται για ένα απίστευτα μεγάλο ποσοστό», δήλωσε η Βαλερί Χάργουντ, πρόεδρος του Τμήματος της Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα.
«Αυτά τα ποσοστά παθογόνων για τον άνθρωπο ιών δεν είναι γνωστά στα νερά των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποτέ δεν θα δούμε αυτά τα ποσοστά γιατί επεξεργαζόμαστε τα απόβλητά μας. Αυτό απλά δεν παρατηρείται ποτέ». 






topontiki.gr

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!