Παγκόσμια Τράπεζα προς Αθήνα: Κόψτε φοροαπαλλαγές και επιδόματα


Περικοπές σε φοροαπαλλαγές και κατάργηση επιδομάτων ζητά η Παγκόσμια Τράπεζα από την Αθήνα.

Η λίστα που έχει ήδη παραδώσει η Παγκόσμια Τράπεζα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», προβλέπει «ψαλίδι» σε όλες τις φοροαπαλλαγές και κυρίως αυτές που αφορούν σε ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και περικοπές σε παροχές ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές.
Στη λίστα αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περιλαμβάνονται περισσότερες από 100 παροχές που δίνονται σε είδος ή σε χρήμα σε ασφαλισμένους ή ανέργους. Τουλάχιστον, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν ζητά σε περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα.
Στις απαιτήσεις της η Παγκόσμια Τράπεζα- που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του προνοιακού συστήματος στην Ελλάδα- δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκπτώσεις φόρων από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, έχει μπει στο «στόχαστρο»το επίδομα θέρμανσης γιατί διαπιστώθηκε ότι βάσει των κριτηρίων ενδέχεται οι δικαιούχοι να μην είναι πάντα αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!