Η Τζάκρη στέλνει «μυστικά αυτοκίνητα» για ελέγχους σε βενζινάδικα


Στην πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα στοχεύει η κυβέρνηση, με σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, θα εφαρμοστεί άμεσα και αφορά την επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών ποινών στους παραβάτες.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο 'Πρακτορείο 104,9 FM" η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, η νέα τροπολογία αφορά ένα πλαίσιο αυστηροποίησης "όχι μόνο των ποινών και των διοικητικών προστίμων και κυρώσεων, αλλά και την απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά για τον υπεύθυνο της επιχείρησης αλλά και για τους συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού επί μια δεκαετία".
"Αποφασίσαμε να διευρύνουμε τον κύκλο, αφού βλέπαμε ότι ενώ κλείναμε ένα βενζινάδικο σε ένα σημείο, την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο επιχειρηματίας ή ο σύζυγός του ή ακόμα και το παιδί του, συνέχιζε την ίδια εγκληματική συμπεριφορά, γιατί περί αυτού πρόκειται, παραδίπλα" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Τζάκρη τόνισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να εισάγει την έννοια της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης. "Προσπαθούμε να εντοπίσουμε όλους αυτούς που λειτουργούν για λογαριασμό κάποιου, ώστε να τους βγάλουμε από την αγορά. Αυτός είναι ο στόχος" τόνισε.
Ανέφερε ακόμη -μεταξύ άλλων- ότι άμεσα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στη συγκεκριμένη αγορά με μεγαλύτερη ένταση, αφού ήδη γίνονται κινήσεις προκειμένου να αυξηθούν τα "μυστικά αυτοκίνητα" που τους διενεργούν και σημείωσε ότι θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κ. Τζάκρη επισήμανε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ότι "το ελληνικό Δημόσιο χάνει από 200 έως 600 εκατ. ευρώ ετησίως από ανείσπρακτους φόρους, λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων, τη στιγμή που το σύνολο των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις που ζητούσαν οι δανειστές δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ. ευρώ".

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!