Ποια ανάπτυξη; Η ύφεση βαθαίνει και η κυβέρνηση θριαμβολογεί επάνω στα συντρίμμια της οικονομίας

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και για ακόμη μία φορά έρχονται να διαψεύσουν τη θριαμβολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί δήθεν ανάπτυξης: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έδωσε σήμερα, Δευτέρα (29/08/2016) στη δημοσιότητα δυσμενέστερα στοιχεία σε ό,τι αφορά την πορεία του ΑΕΠ της χώρας για το β΄τρίμηνο του 2016.

Τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον δυτικό πολιτισμό η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας υπογράμμισε σήμερα, Δευτέρα (29/08/2016), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,…
Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά ατυχήματα της πλούσιας καριέρας της είχε η «Μενεγάκη της Αργεντινής».
Κάποιοι από τους επιβάτες έβγαλαν τα κινητά τους και άρχισαν να καταγράφουν το πρωτοφανές σκηνικό.
Απαρηγόρητα τα δύο μικρά αδέρφια.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολο και απλό είναι να φτιάχνετε καθημερινά έξυπνες κατασκευές που θα σας βοηθούν στην καθημερινότητά…
Δικαιολογεί και με το παραπάνω τα επτά βραβεία που πήρε στα φετινά MTV VMAs.
Η Jennifer Aniston θα είναι το πρόσωπο της ημέρας.
Νέα μπλεξίματα για την οικογένεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση κατά το β’ τρίμηνο άγγιξε το 0,9%, όταν η αρχική εκτίμησή της έκανε λόγο για μείωση του ΑΕΠ σε ποσοστό 0,7%. 

Με απλά λόγια: πάμε από το κακό στο χειρότερο!

Μεταξύ α’ και β’ τριμήνου, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε 0,2% έναντι αύξησης 0,3% της αρχικής εκτίμησης.

Επίσης, η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε - επί τα χείρω - σε ύφεση 1% την πορεία του ΑΕΠ για το α΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, από ύφεση 0,8% κατά την πρώτη εκτίμηση.

Σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής, η δυσμενής αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως του Ιουνίου για το Ισοζύγιο Πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως για τον κύκλο εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και για την έρευνα εργατικού δυναμικού).

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, καθίσταται απολύτως σαφές ότι το πανηγυρικό tweet του κ. Τσίπρα περί ανάπτυξης, βασιζόμενο σε ένα άρθρο-ανάλυση των βρετανικών Financial Times, καταρρίπτεται βάσει των στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ.

Ταυτόχρονα, οι μετρήσεις καταδεικνύουν για πολλοστή φορά πως η «συνταγή» των Μνημονίων σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση απομυζούν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο κεφάλαια ζωτικής σημασίας από την πραγματική οικονομία, οδηγώντας τους πολίτες στην εξαθλίωση και την απόλυτη φτωχοποίηση και τις επιχειρήσεις σε «λουκέτα» και μαζική φυγή προς το εξωτερικό.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!