Συναγερμός στον Έβρο...


Τούρκοι πολίτες μπαίνουν στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό άσυλο...
Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές στον Έβρο αφού παρατηρείται το φαινόμενο εισροής Τούρκων πολιτών της...
αστικής τάξης (έμποροι, δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες κλπ), οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Πρόκειται για Κεμαλιστές και Γκιουλενιστές Τούρκους πολίτες, οι οποίοι φοβούνται πως θα είναι τα επόμενα θύματα των διώξεων του Ερντογάν.

Ήδη, σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., δύο από αυτούς απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές στην περιοχή του Έβρου, ενώ χαρακτηριστική είναι η αύξηση των συλλήψεων αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι εντοπίζονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού, κοντά στους Κήπους, να περιμένουν ουσιαστικά την «πελατεία» τους με μίνι bus και ΙΧ.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι πολλοί Τούρκοι διπλωμάτες που η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ανακαλέσει στην Κωνσταντινούπολη, αρνήθηκαν να υπακούσουν και προτίθενται να ζητήσουν άσυλο σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο Τούρκοι ακόλουθοι στο προξενείο στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι από τις 6 Αυγούστου, με πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία.

Παράλληλα, το «Ποντικι» αποκαλύπτει σήμερα ότι ακόμα ένας στρατιωτικός ακόλουθος του τουρκικού προξενείου εξαφανίστηκε τις προηγούμενες μέρες, με τις πληροφορίες να λένε πως έχει βρει καταφύγιο στις ΗΠΑ.

πηγη topontiki/gr

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!