Γερμανικός Τύπος: Τούρκοι διπλωμάτες ζητούν άσυλο – Δύο ακόλουθοι στην Ελλάδα, διέφυγαν στην Ιταλία


Τούρκοι διπλωμάτες στο εξωτερικό αντιτάχθηκαν στην ανάκλησή τους από τον Ερντογάν και ετοιμάζονται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό γράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesschau.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, "αρκετοί Τούρκοι διπλωμάτες αρνούνται να επιστρέψουν στην Τουρκία. Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε με νομική δράση, πολλοί ζητούν άσυλο στο εξωτερικό. Η προθεσμία που τους είχε δώσει η τουρκική κυβέρνηση για να επιστρέψουν στη χώρα έχει περάσει".
Η Tagesschau υποστηρίζει ότι δύο Tούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι που υπηρετούσαν στην Ελλάδα, έχουν διαφύγει, πριν δέκα ημέρες, στην Ιταλία. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό NTV τόνισε ότι οι δύο Ακόλουθοι με το βαθμό του συνταγματάρχη εγκατέλειψαν  με πλοίο την Ελλάδα στις 6 Αυγούστου, μαζί με τις οικογένειές τους. «Εργαζόμαστε για να φέρουμε τους δύο προδότες πίσω στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία έχουν συλληφθεί , περίπου 17.740 άνθρωποι , κατηγορούμενοι ότι είναι οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ  ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!