Γιατί συναντάει τον Αβραμόπουλο ο Μητσοτάκης

Στη ΝΔ δεν έχουν κρύψει από την πρώτη στιγμή του αποτυχημένους πραξικοπήματος και της πολιτικής κατάστασης που το διαδέχτηκε στη γειτονική χώρα τις ανησυχίες και τους φόβους τους για την εξέλιξη της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας καθώς θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην ροή προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα συζητήσει εκτενώς τις εξελίξεις με τον κ. Αβραμόπουλο που θα περάσει στις 10:30 το κατώφλι των καινούργιων γραφείων της ΝΔ. Το γεγονός πάντως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω των συνεργατών του διαμηνύει ότι θέλει να έχει σωστή εικόνα για την κατάσταση με το προσφυγικό ζήτημα και γι’ αυτό θα συναντήσει τον Ευρωπαίο επίτροπο και όχι αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες αποτελεί και μια έμμεση προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν τον εμπιστεύεται ούτε σε επίπεδο ενημέρωσης και μάλιστα για ένα θέμα που αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να αφήσει εκτός αντιπολιτευτικής ατζέντας.

Όπως όλα δείχνουν η εποχή αυτή έχει παρέλθει οριστικά και το προσφυγικό εντάσσεται στην σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ που έχει ως βασικό πυλώνα την αποδόμηση του κ. Τσίπρα και την ανάδειξη της αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε το προσφυγικό είναι από τους τομείς στους οποίους η ΝΔ επικαιροποίησε τις θέσεις της στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νέου της προγράμματος, ενώ τους τελευταίους μήνες αρκετές ήταν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε είτε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος είτε άλλα γαλάζια στελέχη, εντός και εκτός βουλής για την ανάδειξη προβλημάτων διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Μάλιστα με αφορμή και τις καταγγελίες της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κατά στελεχών της ΝΕ του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή για τη σίτιση των προσφύγων, ο αρμόδιος συντονιστής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας είχε σχολιάσει ότι «κατέρρευσε το ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!