Μοναδικές μουσικές συνθέσεις από μια μαθήτρια γυμνασίου της Θεσσαλονίκης


Μαθήτρια γυμνασίου συνθέτει μουσικά κομμάτια για βιολί. Το πρώτο κομμάτι με το όνομα "γαλήνη"το συνέθεσε στα πλαίσια εκδήλωσης του σχολέιου της. Συγκεκριμένα: 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ «ΓΑΛΗΝΗ»

Το 1ο Γυμνάσιο Θέρμης μαζί με το 1ο Γυμνάσιο Τούμπας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Βασιλικής Κατσούκα, η οποία είναι μουσικός και των δύο παραπάνω σχολείων, διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 8-4-16. Για την υποστήριξη της εκδήλωσης αυτής η Μαρία προσφέρθηκε να συνθέσει το κομμάτι «γαλήνη».

Πριν λίγες ημέρες συνέθεσε άλλες 3 μουσικές συνθέσεις με τίτλο: «Στη στιγμή», «Κάπου παραδίπλα» και «Πολύ πιθανόν». Τις συνθέσεις αυτές, καθώς και τη σύνθεση «Γαλήνη» μπορεί κάποιος να τις παρακολουθήσει αποκλειστικά στο youtube.


Διακίδου Μαρία

Η Μαρία Διακίδου γεννήθηκε και ζει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Έχει τελειώσει την Γ ́ Γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο Θέρμης και συμμετείχε στην ορχήστρα «Θερμόαιμοι» του σχολείου της. Ξεκίνησε το βιολί πριν 6 χρόνια ενώ κάνει παράλληλα και κλασικό τραγούδι (μονωδία). Μαθήτευσε στη χορωδία της Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης για 3 χρόνια και τα τελευταία 3 χρόνια είναι στη χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!