Τηλεοπτικές άδειες: Σκάει «βόμβα» μεγατόνων - Μεγάλο κανάλι μένει εκτός και βάζει λουκέτο!


Σε συνθήκες που θυμίζουν το reality παιχνίδι «Big Brother», το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας, άρχισε το πρωί της Τρίτης (30/08/2016) η δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, για κάθε άδεια θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο, πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία), ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).
Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA, από τους πρώτους που προσήλθαν, δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα. «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές», πρόσθεσε.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ακολούθησαν ο Θοδωρής Κυριακού και ο Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1. Ο κ. Λιαρέλλης είχε αρκετές τσάντες μαζί του, ενώ φρόντισε να έχει μαζί του και ειδικό στρώμα ύπνου!
Ακολούθησε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ακολουθούσε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, επίσης με βαλίτσες. «Πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη Δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα», ανέφερε.
Ο Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η διαδικασία δεν είναι κατανοητή, έχει κρυφά σημεία και ότι θα μπορούσε να γίνει μια ανοικτή δημοπρασία. «Η κυβέρνηση ορίζει τους κανόνες και εμείς ακολουθούμε», σημείωσε.
Οκτώ «στα χαρτιά», επτά στην πραγματικότητα
Νέα τροπή πήρε η μάχη της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών από χθες (29/08/2016) βράδυ, όταν και η ειδική επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό «EPSILON Τ.V.», ιδιοκτησίας του Φίλιππου Βρυώνη, από τη διαδικασία λόγω αντικανονικής εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε από τράπεζα του Χονγκ Κόνγκ.
Έτσι, αυξήθηκαν σε τρεις οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν ήδη και δεν μπορούν να διεκδικήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους, καθώς είχαν ήδη αποκλειστεί το MEGA αλλά και το ART T.V. του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ένας ακόμη υποψήφιος – ιδιοκτήτης καναλιού σε λειτουργία είναι ήδη εκτός διαδικασίας, παρόλο που αυτή την ώρα βρίσκεται στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Η εν λόγω υποψηφιότητα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Newsbomb.gr, δεν έχει καμία τύχη στην όλη διαδικασία, καθώς οι υπόλοιποι επτά «παίκτες» έχουν μεταβεί στη διαδικασία με πολλά εκατομμύρια στις... βαλίτσες τους, σε αντίθεση με τον εν λόγω υποψήφιο, ο οποίος αν και διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια δεν μπορεί ή δεν θέλει (;) να τα δώσει.

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!