Πιο κοντά στον «ακατάσχετο λογαριασμό»

Θετικό βήμα για την εφαρμογή του «Ειδικού Επαγγελματικού Λογαριασμού» πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη) κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, και των εκπροσώπων των φορέων της αγοράς. 

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μία καταρχήν συμφωνία των δύο πλευρών στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες (μέσω POS) και άλλων μορφών συναλλαγών μέσω του Ιντερνέτ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Σκοπός του μέτρου είναι η διαφύλαξη της ρευστότητας των εταιρειών προκειμένου να καλύπτουν τις υπόλοιπες πάγιες ή λειτουργικές ανάγκες τους όταν έρχονται αντιμέτωπες με κατασχέσεις ποσών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έναντι του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων ή των τραπεζών. Με το μέτρο αυτό οι επιχειρηματίες αποκτούν τη δυνατότητα να υποδείξουν έναν λογαριασμό ως κύριο τροφοδότη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ο οποίος θα προστατεύεται αντίστοιχα, ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Τη θέσπιση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, που θα είναι συνδεδεμένος με το τερματικό μηχάνημα POS, είχε προαναγγείλει εδώ και μήνες ο κ. Αλεξιάδης..

Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα, οι Θεσμοί είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους σε αυτό το ενδεχόμενο, όμως πλέον φαίνεται ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια που δίνουν το θάρρος στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις επαφές της με τους εκπροσώπους της αγοράς, για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συναντηθεί την Πέμπτη, στη 1 (τοπική ώρα) με την πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Danièle Nouy, στην Φρανκφούρτη, στα γραφεία της ΕΚΤ.

Όπως έγινε γνωστό, θέμα της συνάντησης θα αποτελέσει η πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τα «κόκκινα δάνεια».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!