Με τον τούρκο ΥΠΕΞ συναντάται την Κυριακή ο Νίκος Κοτζιάς

Ανεπίσημη συνάντηση θα έχει την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Κρήτη, προς τον οποίον είχε προ μηνών απευθύνει πρόσκληση να επισκεφτεί το νησί.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη τούρκου αξιωματούχου στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και τις εκτεταμένες εκκαθαρίσεις που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν σε όλους τους χώρους της δημόσιας ζωής.

Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών θα βρεθεί και το θέμα των οκτώ τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Η Αγκυρα έχει ήδη καταθέσει επίσημο αίτημα για την έκδοσή τους.

Κατά πληροφορίες, άσυλο στην Ελλάδα έχουν ζητήσει κι άλλοι τούρκοι πολίτες, όχι αξιωματικοί, δηλώνοντας ότι είναι διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και ότι κινδυνεύει η ζωή τους.

Η συνάντηση στην Κρήτη πραγματοποιείται σε μία περίοδο, κατά την οποία οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ δοκιμάζονται, θέτοντας σε κίνδυνο την ούτως ή άλλως δύσκολη συμφωνία για το προσφυγικό.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!