Στην επόμενη φάση η εθνική πόλο...

Παραμένει αήττητη...

Με γκολ του Βλαχόπουλου 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, αναδείχθηκε ισόπαλη 8-8 με την Ουγγαρία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α ομίλου, για το Ολυμπιακό τουρνουά. Η...
εθνική παραμένει αήττητη στο Ρίο, με μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Η ελληνική ομάδα, που βρέθηκε στην τρίτη περίοδο να προηγείται με διαφορά δύο τερμάτων, «έσωσε» στο τέλος το βαθμό της ισοπαλίας (8-8) και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, μετά από τρεις αγώνες. Η κατάληψη της πρώτης θέσης στον Α΄ όμιλο δυσκόλεψε πλέον αρκετά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (ουσιαστικά η Σερβία κρατάει πλέον την τύχη της στα δικά της χέρια), αλλά αυτό που έχει πρωτίστως σημασία είναι η πρόκριση στα προημιτελικά, η οποία θα κριθεί στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της Α΄ φάσης, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τους οικοδεσπότες Βραζιλιάνους, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (1:30 π.μ.).

Το ματς ήταν φανερό από το ξεκίνημα ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως και συνέβη. Η εθνική είχε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο με το πρέσινγκ των Ούγγρων, αλλά η σωστή αμυντική λειτουργία και οι αποκρούσεις του Κώστα Φλέγκα την κράτησαν μέσα στο παιχνίδι. Οι Μαγυάροι προηγήθηκαν 3-2 στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, όμως στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου βρήκε λύσεις στην επίθεση και με σερί 3-0 πήρε προβάδισμα 5-3 με πέναλτι του Γούνα και 6-4.

Η πολύ καλή ελληνική άμυνα στον παίκτη λιγότερο ήταν ως εκείνο το σημείο το «κλειδί» για την εθνική, καθώς η Ουγγαρία είχε 2/7. Όμως κάποια στιγμή οι παίκτες του Τίμπορ Μπένεντεκ «ξεκλείδωσαν» την ελληνική άμυνα και, καθώς συνέχισαν να κερδίζουν αρκετές αποβολές, γύρισαν το ματς και πέρασαν μπροστά 7-6, περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Ο Γεννηδουνιάς με πολύ ωραίο σουτ ισοφάρισε, αλλά, μετά την τρίτη και οριστική αποβολή του Δελακά, ο Βάμος έβαλε ξανά μπροστά την Ουγγαρία (8-7), 2΄18΄΄ πριν τη λήξη. Ακολούθησαν εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις και το τάιμ-άουτ του Θοδωρή Βλάχου στα 35 δευτερόλεπτα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έβαλε και τους δύο φουνταριστούς στο νερό, αλλά η κρίσιμη επίθεση δεν εκδηλώθηκε σωστά και φαινόταν χαμένη. Δύο δεύτερα πριν την εκπνοή του χρόνου επίθεσης ο Βλαχόπουλος κέρδισε φάουλ έξω από τα 5μ. και πλεόν δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το απευθείας σουτ. Με δύο μπλοκ μπροστά του, ο Θεσσαλονικιός άσος σηκώθηκε και σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» του Νάγκι, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Το καταπλητικό γκολ του Βλαχόπουλου κράτησε αήττητη την εθνική και υποχρέωσε την Ουγγαρία σε τριτη ισοπαλία σε ισάριθμα παιχνίδια. Αποδείχθηκε και πάλι ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να παίξει οποιονδήποτε στα ίσια, αλλά χρειάζεται να δώσει προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες που κοστίζουν. Το επερχόμενο ματς με τη δυνατή (και γηπεδούχο) Βραζιλία του Ράτκο Ρούντιτς είναι δύσκολο και καθοριστικό, καθώς με νίκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφαλίζει την πρόκριση και, σε μεγάλο βαθμό, μία από τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας, η εθνική θα παίξει «τελικό» την Κυριακή με την Αυστραλία, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2012 στο Λονδίνο.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Βλαχόπουλος (π.π.), 1-1 Ζαλάνκι (π.π.), 1-2 Χαράι (περιφέρεια), 2-2 Γούνας (π.π.), 2-3 Έρντελι (π.π.), 3-3 Βλαχόπουλος (π.π.), 4-3 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 5-3 Γούνας (πέναλτι), 5-4 Χοσνιάνσκι (π.π.), 6-4 Μουρίκης (φουνταριστός), 6-5 Χαράι (π.π.), 6-6 Ντάνιελ Βάργκα (περιφέρεια), 6-7 Χαράι (π.π.), 7-7 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 7-8 Βάμος (π.π.), 8-8 Βλαχόπουλος (περιφέρεια)
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3

Η εθνική είχε 3/8 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Η Ουγγαρία είχε 6/12 με παίκτη παραπάνω και δύο γκολ από την περιφέρεια.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (5΄50΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), ο Δελακάς (2΄40΄΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης) και ο Ντάνιελ Βάργκα (1΄58΄΄ πριν το τέλος του ματς)

Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Κογκάνοφ (Αζερμπαϊτζάν)

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένεντεκ): Νάγκι, Ζαλάνκι 1, Μάνχερτζ, Έρντελι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι 1, Άνταμ Ντέκερ, Σίβος, Ντάνιελ Βάργκα 1, Ντένες Βάργκα, Κις, Χαράι 3, Ατίλα Ντέκερ.

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!