Ακόμη μια μεγάλη διάκριση του συνθέτη ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΤΟΒΑ



Στις 20-8-2016, στο Όρχους της Δανίας, παίζεται το έργο για ορχήστρα (Θαλασσογραφία), του Χρίστου Ντόβα. Εκπροσωπεί τη Δανία, μιας και διακρίθηκε στο 70ο Φεστιβάλ Νέων Συνθετών των Νορβιγικών χωρών ! 

Από το Πρόγραμμα της Συναυλίας: 

Χρήστος ΝΤΟΒΑΣ (β. 1989) (DK) 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα το 1989, ο Χρήστος σπούδασε Μουσική Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας-Ενορχήστρωση και πιάνο στο Ωδείο Μακεδονικό Θεσσαλονίκη, σπούδασε Μουσική Σύνθεση με καθηγητή τον Χρήστο Σαμαρά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2013. Από τότε, ζει στην Κοπεγχάγη και τη μελέτη για το μεταπτυχιακό του στη μουσική σύνθεση στο Malmö Μουσική Ακαδημία με τον καθηγητή Luca Francesconi. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ήταν φιναλίστ στο Διαγωνισμό Συνθέτης Ουψάλα το 2014 και εκπροσωπείται Δανίας σε UNM φεστιβάλ το 2014.
__________
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Thalassographia σημαίνει σκίτσο / ζωγραφιά της θάλασσας στην ελληνική γλώσσα. Thalassa είναι η πιο αρχαία ελληνική λέξη για τη θάλασσα (από τον Όμηρο μέχρι σήμερα). Αυτό το κομμάτι είναι μια προσπάθεια για να περιγράψει τις διάφορες καταστάσεις θαλάσσης (βαριά θάλασσα, παλίρροια, κλπ) και επηρεάζεται από τη θάλασσα πίνακες του πατέρα μου.
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!