Η ταινία «Ο Μικρός Πρίγκιπας» από το ομώνυμο παιδικό παραμύθι, στο Θερινό Σινέ Τζένη Καρέζη



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

Η ταινία «Ο Μικρός Πρίγκιπας»
από το ομώνυμο παιδικό παραμύθι, στο Θερινό Σινέ Τζένη Καρέζη

Καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση των προβολών του καλοκαιριού 2016 στο θερινό Τζένη Καρέζη Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά, η ταινία «Ο Μικρός Πρίγκιπας», από το ομώνυμο παιδικό παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ, είναι η προτελευταία φετινή πρόταση του Τμήματος Πολιτισμού για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του θερινού σινεμά.
Από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα προβολής 20.30, με Ελεύθερη Είσοδο, θα προβληθεί αυτή η εντυπωσιακή παραγωγή κινουμένων σχεδίων που κόβει την ανάσα (η ακριβότερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ στη Γαλλία και κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ).
Το απόλυτο παιδικό παραμύθι του 20ου αιώνα, ο θρυλικός «Μικρός Πρίγκιπας», μεταφέρεται αριστοτεχνικά στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Μαρκ Όσμπορν (Kung-Fu Panda).
Η ταινία περιηγείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, το μαγικό χειροποίητο σύμπαν απαράμιλλης ομορφιάς του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ που αναδεικνύεται με την τεχνοτροπία της χαρτοκοπτικής και του stop-motion και το άρτιο σύγχρονο περιβάλλον όπου ζει ένα μικρό κορίτσι με την απαιτητική μητέρα του, που αποδίδεται με την τεχνική του σύγχρονου animation. Το πρωτότυπο υλικό δικαιώνεται, η εικονογράφηση είναι εξαιρετικά εκφραστική και η ταινία έχει όλες τις αρετές για να γίνει, όπως και το βιβλίο που την ενέπνευσε, κλασική.
Η ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» είναι ιδωμένη μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού που ενώ προετοιμάζεται για να γίνει ο τέλειος ενήλικας θα ανακαλύψει τον αεροπόρο που συνάντησε στην έρημο ένα μοναχικό αγόρι και θα δηλώσει πως «δεν είμαι πια τόσο σίγουρη ότι θέλω να μεγαλώσω».

Ο αεροπόρος θα της απαντήσει:
«Το πρόβλημα δεν είναι ότι μεγαλώνουμε, αλλά ότι ξεχνάμε».
Ανακαλύψτε λοιπόν ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια το Μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από το Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.
Διάρκεια: 108’
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Mark Osborne
Παραγωγοί: Dimitri Rassam, Aton Soumache, Alexis Vonarb
Σενάριο (βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Antoine de Saint-Exupery): Irena Brignull, Bob Persichetti
Στην υποτιτλισμένη εκδοχή ακούγονται: Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Rachel McAdams, Riley Osborne,Paul Rudd, Marion Cotillard, James Franco, Benicio Del Toro, Ricky Gervais, Bud Cort, Paul Giamatti, Albert Brooks
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Κωνσταντής Μαυριάς, Άγγελος Λιάγκος, Κώστας Δαρλάσης, Αφροδίτη Αντωνάκη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Νέστωρ Κοψιδάς, Βαγγέλης Μήλιος, Πέτρος Δαμουλής, Αργύρης Παυλίδης, Λουκάς Φραγκούλης, Φώτης Πετρίδης, Κώστας Αποστολίδης, Άννα Κουτσαφτίκη
Στο ρόλο του Αστυνομικού ο Άρης (REC) Λουμάκης.
Σχεδιασμός Χαρακτήρων: Peter de Seve
Μοντάζ: Matt Landon, Carole Kravetz
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Stop-Motion: Jamie Caliri
Μουσική: Hans Zimmer, Richard Harvey

Λίγες γραμμές για το συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1900 στη Λυών της Γαλλίας. Ήταν το τρίτο παιδί μιας οικογένειας με αριστοκρατική καταγωγή. Λίγο μετά τη γέννησή του μετακόμισαν στο Σεν Μορίν ντε Ρεμάν, για λόγους οικονομικούς.
Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμεινε ορφανός από πατέρα. Η μητέρα του φρόντισε να μη λείψει τίποτε από τα παιδιά της αξιοποιώντας το ταλέντο της στη ζωγραφική, την ποίηση και τη μουσική. Ο Αντουάν και τα αδέρφια του είχαν ωραίες αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια, τα οποία κύλησαν ξέγνοιαστα και γεμάτα παιχνίδι.
Λίγα χρόνια αργότερα η οικογένεια μετακόμισε στο Λεμάν προς αναζήτηση καλύτερου σχολείου για τα παιδιά. Ο Αντουάν φοίτησε στο κολλέγιο Saint-Croix και από τις πρώτες μέρες όλοι διέκριναν την αγάπη του για τα παραμύθια. Οι συμμαθητές του τον αποκαλούσαν «Ψηλομύτη του φεγγαριού» γιατί συχνά έστρεφε το βλέμμα του ψηλά στον ουρανό αναζητώντας μία διέξοδο από την καθημερινότητα του σχολείου και τις απαιτήσεις των καθηγητών του. Κάποιοι άλλοι τον προσφωνούσαν «Βασιλιά Ήλιο» λόγω των ξανθών του μαλλιών και γιατί, όπως έλεγαν, ζούσε σ’ έναν κόσμο δικό του που τον κυβερνούσε ο ίδιος. Στα 26 του χρόνια έγινε πιλότος και πρωτοπόρησε στα υπερατλαντικά ταξίδια. Το 1936 πήρε μέρος στον ισπανικό εμφύλιο και λίγο αργότερα κατατάχθηκε στην αμερικανική αεροπορία με την ιδιότητα του πιλότου καταδιωκτικού.
Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ λάτρευε τις περιπέτειες και ήθελε η ζωή του να είναι γεμάτη ένταση. Παντρεύτηκε την Κονσουέλο Σουνσίν ντε Σαντοβάλ μετά από κεραυνοβόλο έρωτα. Από αυτή τη δίψα του για τη ζωή προέκυψαν τα πρώτα του βιβλία. Η «Γη των ανθρώπων», ο «Πιλότος πολέμου» και η «Νυχτερινή πτήση» έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση στο αναγνωστικό κοινό. Το βιβλίο, όμως, που έμελε να μαγέψει μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν «Ο Μικρός Πρίγκιπας», που κυκλοφόρησε στης Η.Π.Α τον Απρίλιο του 1943.
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο που ο κάθε αναγνώστης, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την καταγωγή του, βρίσκει ομοιότητες με τον ίδιο του τον εαυτό και ταυτίζεται με τον ξανθό παιδί που ταξιδεύει σε άλλους πλανήτες προκειμένου να βρει το αληθινό νόημα της ζωής. Ωστόσο, ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ δεν πρόλαβε να δει το βιβλίο του να τυπώνεται στα Γαλλικά (1946) ούτε να γευτεί την επιτυχία σε όλο της το μεγαλείο. Στις 31 Ιουλίου 1944, ένα χρόνο αργότερα από την πρώτη έκδοση, εξαφανίστηκε με το αεροπλάνο του στα ανοιχτά της Κορσικής κυνηγώντας γερμανικά καταδιωκτικά.

‘’Creed: η γέννηση ενός θρύλου’’ με τον Σιλβέστερ Σταλόνε, μέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου
Συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 28 Αυγούστου και ώρα προβολής 21.00, η ταινία «Creed: Η Γέννηση ενός Θρύλου» με τους Σιλβέστερ Σταλόνε και Μάικλ Μπ. Τζόρνταν. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ράιαν Κούγκλερ («Μια Στάση Πριν το Τέλος»), εξερευνά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του «Rocky», με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για ΌσκαρΣιλβέστερ Σταλόνε, στο θρυλικό ομώνυμο ρόλο.
Η ταινία ξανασμίγει στη μεγάλη οθόνη τον Κούγκλερ με τον πρωταγωνιστή του, στο «Fruitvale Station», Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, ο οποίος υποδύεται τον γιο του Απόλο Κριντ.
Ο Άδωνις Τζονσον (Τζόρνταν) δε γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος και απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι ο Άδωνις αποφασίζει να πάει στην Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ, Ρόκι Μπαλμπόα.
Πρωταγωνιστούν:
Μάικλ Μπι Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμσον, Φιλίσια Ρασάντ, Άντρε Γουόρντ,
Άντονι Μπελιού, Ρίτσι Κόστερ, Ρικάρντο ‘Πάντμαν’ ΜακΓκίλ, Γκάμπριελ Ροσάντο

Ελεύθερη είσοδος και με αντίτιμο αγάπης είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά
Οι φίλοι του θερινού κινηματογράφου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο μοναδικό περιβάλλον του Δημοτικού σινεμά Τζένη Καρέζη το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα ταινιών έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2016 και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο και μοναδικό αντίτιμο αγάπης, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, παιχνίδια, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά.

Λίγα λόγια για το ΄΄Τζένη Καρέζη΄΄
Το θερινό σινεμά ΄΄Τζένη Καρέζη΄΄ βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία στην Πολίχνη, κυκλωμένο από ένα υπέροχο κομμάτι πρασίνου, όπου το γιασεμί και το αγιόκλημα αναβλύζουν νοσταλγία άλλων εποχών. Κάτω από το φως των αστεριών και το καλοκαιρινό φεγγάρι, τα μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν παιδικές ταινίες, ενώ οι μεγάλοι μπορούν να αναπολήσουν ευχάριστα τα χρόνια που έτρεχαν με τα κοντά τους παντελονάκια πάνω στο χώμα και το χαλίκι για να απολαύσουν τους αστέρες της μεγάλης οθόνης.
Βρίσκεται στις οδούς Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, στο Πάρκο Κρύας Βρύσης Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά.
Από φέτος ο κινηματογράφος μπήκε δυναμικά στον ψηφιακό κόσμο με σύγχρονο ψηφιακό σύστημα προβολής των ταινιών που θα μας χαρίσει υψηλής ποιότητας εικόνα και την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ/ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ (Ώρα προβολής 21.00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8 CREED Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ (Ώρα προβολής 20.30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 /8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9 Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ (παιδική)

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 – ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Πληροφορίες

Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού

2313302 833, 835, 936


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!