Conde Nast Traveller: Τα Κουφονήσια είναι τα Χάμπτονς της Ελλάδας [φώτο]


Τα διεθνή Μέσα κάθε χρόνο αποθεώνουν τους ελληνικούς προορισμούς, με τα νησιά να κατακτούν τις σελίδες τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτή τη φορά, το Conde Nast Traveller άφησε τη Σαντορίνη και τη Μύκονο και βρέθηκε στα Κουφονήσια, λέγοντας πως είναι η ελληνική απάντηση στα Χάμπτονς.
«Αυτές οι μικρές κοινότητες που αποτελούσαν κάποτε ρουστίκ καταφύγια έχουν μεταμορφωθεί σε γραφικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, ελκυστικούς για τους επισκέπτες λόγω του καιρού, του σικάτου περιβάλλοντος και των νόστιμων τοπικών προϊόντων», γράφει χαρακτηριστικά.



Τα Κουφονήσια, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, αποτελούν πόλο έλξης ανθρώπων της μόδας με τους Missoni και τον Ρομπέρτο Καβάλι να είναι τακτικοί επισκέπτες τους.
«Ακόμα και σήμερα, στα Κουφονήσια δεν υπάρχει κάποια μεγάλη ή γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα. Παρόλα αυτά ο κόσμος της μόδας έχει αρχίσει να τα ανακαλύπτει: οι Missonis τα επισκέπτονται τακτικά και φήμες λένε πως ο Ροπέρτο Καβάλι να φιλοξενεί έναν οικογενειακό γάμο στο γιοτ του (σύμφωνα με μερικούς υπολογισμούς, περίπου 3/4 των τουριστών τα περισσότερα καλοκαίρια είναι Ιταλοί). Και υπάρχει ομοιότητα ακόμη και στην οικονομία των νησιών: και οι δύο προορισμοί για καιρό στηρίζονταν στους ψαράδες τους, αν και το κλισέ πως υπάρχουν περισσότερες βάρκες στο νησί από τους 400 κατοίκους τους είναι μάλλον υπερβολικό», αναφέρει.

Παράλληλα, το περιοδικό ταξιδιού σημειώνει πως «αν σταθεί κανείς στο λιμάνι της Χώρας ή στην Παλιά Πόλη, εύκολα καταλαβαίνει κανείς την ομορφιά αυτού του Μεσογειακού Μοντόκ. Φέρνει στο νου τη διαφορετική, απόκοσμη ζωή που έκανε η Τζάκι Ωνάση στο νησί, καθώς σάλπαρε από νησί σε νησί πριν τέσσερις δεκαετίες. Περπατώντας στα στενά, πέτρινα δρομάκια -ο κεντρικός δρόμος ίσα που χωράει ένα καρότσι - νιώθεις σα να επιστρέφεις στις μέρες δόξας που είχε ζήσει η Ελλάδα».
Στη συνέχεια, οι αναγνώστες ενημερώνονται για το πώς μπορούν να φτάσουν στο μικρό νησιωτικό παράδεισο και σε ποιες παραλίες να απολαύσουν το μπάνιο τους, κάνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερη πρόταση στους δεινούς κολυμβητές.



Καταλήγοντας, βέβαια, ο αρθρογράφος επισημαίνει πως τον τελευταίο καιρό στα Κουφονήσια παρατηρούνται σημάδια μεταμόρφωσης προς μια πιο τρέντι ιδέα, όπως έγινε και στο Μοντόκ.



Φωτογραφίες: Eurokinissi/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!