H αναφορά Ολάντ στον Τσίπρα μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών

Μιλώντας για την Ευρώπη και για τις απειλές που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σήμερα, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι που μας φαίνεται σήμερα αυτονόητο, όπως η Ευρώπη, είναι και ευάλωτο. Υπάρχουν σήμερα γεγονότα που μπορούν να έχουν συνέπειες και να καταστρέψουν τη βάση αυτών που θεωρούμε αυτονόητα».

«Όλοι θελήσαμε την Ευρώπη και θα πρέπει εμείς σήμερα να ξεπεράσουμε τα όρια των εθνικών μας κρατών και να προασπισθούμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Θέλησα λοιπόν αυτήν τη συνάντηση εδώ, γιατί μετά το Brexit και ενόψει των λαϊκιστικών και των εθνικιστικών τάσεων που ενισχύονται, βλέπουμε καθημερινά τα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και τα στερεότυπα, τις δημαγωγικές δηλώσεις σε όλη την Ευρώπη να αμφισβητούν τις ευρωπαϊκές αξίες» σημείωσε ο κ. Ολάντ.

«Θέλω να του πω, ότι εφ' όσον ζητήσει βοήθεια η Ιταλία, όλα τα μέσα που διαθέτουμε θα τεθούν στη διάθεσή τους για να σωθούν περαιτέρω ζωές». είπε ο Φρανσουά Ολάντ ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου στο Σατώ Σεν Κλού.

«Μίλησα με τον Ματέο Ρέντσι χθες το βράδυ. Πάνω από 240 είναι οι νεκροί, πολλοί τραυματίες και σίγουρα κάποιοι αγνοούμενοι ακόμα. Είναι πολύ σημαντικό επομένως να μιλήσουμε και να δείξουμε ότι υπάρχει η αλληλεγγύη» υπογράμμισε στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!