Σκοτώθηκε στο Χαλέπι ο εκπρόσωπος του ISIS

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, ένας από τους παλαιότερους αξιωματούχους του ISIS, σκοτώθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών, το πρακτορείο Amaq.

Ο Αντνάνι σκοτώθηκε καθώς επιθεωρούσε τις επιχειρήσεις στο Χαλέπι, κατά το ίδιο πρακτορείο.

Γεννηθείς το 1977 στην Τάζα Σούμπι Φαλάχα στην επαρχία Ιντλίμπ, νοτιοδυτικά του Χαλεπιού, ο Αντνάνι είχε ορκιστεί πίστη στην αλ Κάιντα - προκάτοχο του Ι.Κ. - τουλάχιστον μια δεκαετία πριν και είχε φυλακιστεί από αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, σύμφωνα με το ινστιτούτο Brookings.

Από τους παλαιότερους αξιωματούχους της οργάνωσης, ήταν επικεφαλής των εξωτερικών της επιχειρήσεων και αρμόδιος για επιθέσεις σε άλλες χώρες.

Διετέλεσε επικεφαλής του προπαγανδιστικού μηχανισμού του Ι.Κ. καθώς με ηχητικό του μήνυμα τον Ιούνιο του 2014 ανακοίνωσε την ίδρυση του χαλιφάτου.

Οι πληροφορίες σχετικά με το πως και πότε σκοτώθηκε είναι αντικρουόμενες.

Ανώτερος αξιωματούχος των Σύρων ανταρτών ανέφερε πως ο Αντνάνι πιθανότατα σκοτώθηκε από αεροπορική επίθεση στην πόλη αλ Μπαμπ, που ελέγχεται από το Ι.Κ. Επικαλούμενος ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τόνισε πως ο Αντνάνι βρισκόταν στην επαρχία του Χαλεπιού για να τονώσει το ηθικό των μελών της οργάνωσης, καθώς δέχεται ολοένα και περισσότερη πίεση.

Ο Χισάμ αλ Χασίμι, αναλυτής σε θέματα ασφαλείας και σύμβουλος της ιρακινής κυβέρνησης σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε πως ο Αντάνι τραυματίστηκε σε αεροπορική επίθεση δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού στις 17 Αυγούστου κοντά στην αλ Ραϊ, βόρεια του Χαλεπιού, και πέθανε υποκύπτοντας στα τραύματα του την Δευτέρα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!