Αλαλούμ στην πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες [pics]

Στην ώρα τους έφτασαν στην γενική γραμματεία ενημέρωσης οι αντιπεροσωπείες των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες. Και αφού περίμεναν αρκετά τελικά η προσομοίωση της διαδικασίας άρχισε. Όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι και τόσο έτοιμα όλα όπως ανακοινώνεται με απανωτά δελτία τύπου από την γ.γ. ενημέρωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί ένα μικρό αλαλούμ αφού οι ενστάσεις είναι συνεχείς και πολλά ερωτήματα των υποψηφίων δεν μπορούν να απαντηθούν! Τα ερωτήματα είναι καθαρά διαδικαστικά και προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι οι αρμόδιοι για την διεξαγωγή της δημοπρασίας δεν μπορούν για παράδειγμα να απαντήσουν αν το ηλεκτρονικό σύστημα διεξαγωγής της δημοπρασίας είναι διεθνώς πιστοποιημένο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πως θα γίνει η δημοπρασία

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής ( η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελη επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Κατά την ημέρα της δημοπρασίας θα απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε ενσύρματης ή ασύρματης συσκευής επικοινωνίας από τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή, είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη).

Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

πηγη φωτο: EUROKINISSI


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!