Χαμόγελα Κοτζιά – Τσαβούσογλου στην ηλιόλουστη Ελούντα [pics]

Έστω και ανεπίσημη, η πρώτη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι γεγονός. Οι δυο άνδρες συναντώνται για πρώτη φορά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας γίνεται στην Ελούντα της Κρήτης. Τα χαμόγελα περίσσευαν όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφτασε στο σημείο της συνάντησης και τον υποδέχτηκε ο Έλληνας ομόλογός του, με τους δυο άνδρες να ποζάρουν για τις ανάγκες των φωτογράφων κάτω από τον καταγάλανο κρητικό ουρανό.

Ο κ. Τσαβούσογλου έφθασε περίπου στις 12.30 μ.μ. στην Ελούντα, ανταποκρινόμενος στην πρόκληση που του είχε απευθύνει ο κ. Κοτζιάς προ μηνών να επισκεφθεί την Κρήτη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη σε ευρωπαϊκή χώρα του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο, που απερίφραστα είχε καταδικάσει η Ελλάδα.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και η συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Άγκυρα για το προσφυγικό.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!