Νέα Υόρκη: Τελετή μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Τη μνήμη των θυμάτων της 11 Σεπτεμβρίου 2001, 15 χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τίμησαν οι Αμερικανοί, με την επίκληση των ονομάτων των νεκρών, αλλά και τον ειδικό φωτισμό στο σημείο που βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι, στη Νέα Υόρκη.

Τα ονόματα των 2.983 θυμάτων διαβάστηκαν από συγγενείς τους σε ειδική τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν, ενώ τηρήθηκαν έξι λεπτά σιγής.

Τα τέσσερα λεπτά σιγής ήταν για τα τέσσερα αεροσκάφη στα οποία εκδηλώθηκαν αεροπειρατείες, ενώ τα υπόλοιπα δύο λεπτά, για την κατάρρευση των δίδυμων πύργων στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

Το Σάββατο, στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του διάγγελμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπενθύμισε στους Αμερικανούς ότι όλος ο κόσμος παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αντιδρούν στην τρομοκρατία και προειδοποίησε εναντίον της υιοθέτησης υπεραπλουστευτικών προσεγγίσεων – κάνοντας μια ελάχιστα συγκαλυμμένη αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!