Οικολογία - Αλληλεγγύη: Εκδήλωση - συζήτηση «Συμπαραστάτης, Διαφάνεια και Αυτοδιοίκηση», στις 14/9/2016, 7.30 μμ



Εκδήλωση -συζήτηση

Ενόψει των διαδικασιών ανάδειξης Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ . Μακεδονίας, η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία-Αλληλεγγύη» διοργανώνει δημόσια εκδήλωση-συζήτηση για γνωριμία με τον θεσμό, με θέμα:

«Συμπαραστάτης, Διαφάνεια και Αυτοδιοίκηση»

Στο πάνελ θα συμμετέχουν:

· Αγγελόπουλος Απόστολος, Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης
· Παπαπανάγος Χάρρυ, Καθηγητής Οικονομικών   Πανεπιστημ. Μακεδονίας, εκπρόσωπος   της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας
· Σωτηρόπουλος Βασίλης, Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης Περιφέρειας Αττικής
· Τρεμόπουλος Μιχάλης, δικηγόρος, πρώην ευρωβουλευτής

Η εκδήλωση-συζήτηση   θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κ . Μακεδονίας(παλιά νομαρχία -Βασ. Όλγας 198), την Τετάρτη 14.9.2016 στις   7.30 μμ  
Σύμφωνα με το άρθρο 179 του προγράμματος «Καλλικράτης», ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών για κακοδιοίκηση από τις υπηρεσίες , τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας και διαμεσολαβεί για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων . Απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά στους πολίτες εντός 30 ημερών. Για τη βελτίωση της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό σε σοβαρές περιπτώσεις κακοδιοίκησης που διαπιστώνει ο ίδιος , διατυπώνει προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη με κοινοποίηση στον εκτελεστικό γραμματέα και το περιφερειακό συμβούλιο , είτε στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του είτε στο πλαίσιο ειδικών προτάσεων που αμφότερες αναρτώνται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας. 
Υπάρχει πια σημαντική διεθνής και ελληνική εμπειρία από τη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη , που αξίζει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει προς όφελος της Περιφέρειας και των πολιτών . 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!