Χατζηδάκης: Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε την τρόικα για το €1,5 δισ.

Την άποψη ότι για τις μειώσεις φόρων 1,5 δισ. ευρώ της πρώτης φάσης του σχεδίου που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ «δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε την τρόικα, όχι γιατί είμαστε μάγκες, αλλά επειδή υπάρχουν ισοδύναμα», εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η ίδια η τρόικα είχε πει ότι ο κ. Τσίπρας έκανε αυτή την επιλογή της αύξησης των φόρων, ενώ υπάρχει και ο άλλος δρόμος της Ιρλανδίας και της Κύπρου. 


«Για το δεύτερο σκέλος των μειώσεων φορών που συναρτώνται με την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος προφανώς θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση» διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Όλοι εμείς που φτιάξαμε αυτό το πακέτο τα κοστολογήσαμε όλα» διαβεβαίωσε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η λογική των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ θέτει στο επίκεντρο ακριβώς τον άνεργο και τον συνταξιούχο, καθώς με την ανάπτυξη έρχεται και βελτίωση εισοδημάτων. 

«Αποτελεί υπονόμευση της προσπάθειας μας να υιοθετήσουμε αιτήματα που φαίνονται δίκαια αλλά είναι ανεκπλήρωτα... Δεν θα αρχίσουμε να μοιράζουμε σοκολατίτσες και καραμελίτσες... Δεν θέλουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ νο2, κόμμα της δημαγωγίας» τόνισε.

«Ο Τσακαλώτος πήγε από το 13% στο 24% το φόρο στα συσκευασμένα τρόφιμα και δείχνει ευαισθησία για τα εισιτήρια του θεάτρου» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης. 

Σχόλιο Ευ. Τσακαλώτου

Ο κ. Χατζηδάκης ξεχνά τις αυξήσεις που προτείνει ο πρόεδρός του για τα φάρμακα, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Σκάι ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ο κ. Τσακαλώτος «πήγε από το 13% στο 24% το φόρο στα συσκευασμένα τρόφιμα και δείχνει ευαισθησία για τα εισιτήρια του θεάτρου».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο κ. Χατζηδάκης ξεχνά τις αυξήσεις που προτείνει ο πρόεδρός του για τα φάρμακα και εστιάζει στο θέατρο. Αποδεικνύει ταυτόχρονα και την αδιαφορία του προς τον πολιτισμό και την κοινωνική του αναλγησία προς τους συνταξιούχους και τους φτωχούς συμπολίτες μας.

Υ.Γ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει διευκρινίσει: Προτείνει ο ΦΠΑ στα φάρμακα να πάει στο 11% ή στο 22%;»


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!