Δήμος Παύλου Μελά: «Σσσς.....αρχίζει» Αφήγηση παραμυθιών και άλλων ιστοριών, 16-17 Σεπτεμβρίου στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Δήμος Παύλου Μελά: «Σσσς.....αρχίζει» Αφήγηση παραμυθιών και άλλων ιστοριών, 16-17 Σεπτεμβρίου στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά

Ένα αφιέρωμα στις ιστορίες και σ' αυτούς που τις αφηγούνται με τον δικό τους μοναδικό και ευρηματικό τρόπο.
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις "Σεπτέμβριος όπως... Πολιτισμός" που σχεδίασε και υλοποιεί το Τμήμα Πολιτισμού - Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, με την Αφήγηση παραμυθιών και άλλων ιστοριών "Σσσς ... αρχίζει" στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και με ώρα έναρξης εκδηλώσεων 19.00, στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά (είσοδος, πύλη απέναντι από το δημαρχείο).
Καταξιωμένες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης μας συναντιούνται, ανταλλάσσουν τις "συνταγές τους" και αφηγούνται παραμύθια, ιστορίες, γεγονότα πραγματικά ή φανταστικά. Με λόγο ή χωρίς, με σύγχρονα θέματα ή όχι, με τη γλώσσα της παράδοσης ή όχι, με το σώμα, τη μουσική, τον χορό, τις κούκλες, την εικόνα, την κίνηση, τα παιδιά ξεχωρίζουν και μαθαίνουν το καλό και το κακό, το δίκιο και το άδικο, την αγάπη και τον έρωτα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό. Κατανοούν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τις ιστορίες και τα παραμύθια ξεπηδάνε εικόνες μαγικές, που γίνονται βάλσαμο, αλλά και ακονιστήρια για την ψυχή και τον νου. Εικόνες που μένουν για πάντα στα όνειρά μας, όσο μεγάλοι ή μικροί είμαστε. Ας αφήσουμε να ζωντανέψουν οι ιστορίες και ας ακούσουμε να μας ψιθυρίσουν τα μυστικά τους, γιατί μέσα από αυτές ενηλικιωνόμαστε και τελικά με ένα παραμύθι γινόμαστε.......πάλι παιδιά!
Σσσς......αρχίζει.
1η μέρα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
Τικ-Νικ “Σόου με κούκλες”
Διασκεδαστική μουσική παράσταση με μεγάλες κούκλες μάππετ. Περιέχει αστεία σκετσάκια, μαγικά τρικ και παραδοσιακούς χορούς με κούκλες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.


"Φι, όπως φως"
Η Αυγή Προγκίδη με μαθητές της σχολής χορού «ΙΡΙΣ» αφηγούνται μια ιστορία με πρωταγωνιστή το σώμα και θέμα το φως, με έναυσμα τις μυθικές θεότητες, Ήλιο, Ηώ και Σελήνη παιδιά του Υπερίωνα και της Θείας.
Κρουστόφωνο: "Ο Πέτρος και ο Λύκος, άκου να δεις"
Διαδραστικό παιδικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική , από την παιδική σκηνή “Μικρό Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου”, το οποίο εκτελείται από 5 μουσικούς- εμψυχωτές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2η μέρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
Ανθή Θάνου: “Με μάλαμα κι ασήμι”
Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής
"Με το χρυσό κλειδί της μουσικής ανοίγουμε την πόρτα από το κρυστάλλινο παλάτι. Κάθε κάμαρη κρύβει μυστικά, ομορφιές και παραμύθια από όλες τις γωνιές της Ελλάδας..."
Η μουσική από τη κιθάρα , τα μικρά κρουστά και το τραγούδι αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης, τονίζει τη δράση των ηρώων και τους συντροφεύει στα δύσκολα ταξίδια.
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: "Το Δώρο"
Το δώρο δωρίζεται κι η αγάπη χαρίζεται.
"Ποτέ μην τάξεις σε ένα παιδί κάτι, αν δεν μπορείς να του το δώσεις. Από την άλλη, κάθε παιδί έχει τον τρόπο του να σε κάνει να του υποσχεθείς.... Ποια είναι η πραγματική αξία του δώρου; Το δώρο δωρίζεται; Και μέσα σ' όλα αυτά τι ρόλο παίζει η αγάπη; Δίνεται χάρισμα";
Σύγχρονη μορφή κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική, κατά την οποία τα αντικείμενα ζωντανεύουν μέσα από τον συμβολικό και χρηστικό τους χαρακτήρα, υποκαθιστώντας τις παραδοσιακές κούκλες. Ο κουκλοπαίχτης είναι ορατός στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι απλώς και μόνο χειριστής της κούκλας, αλλά συμμετέχει και ο ίδιος ενεργά στη δράση.
KiRKO: "Τσίρκο του δρόμου"
Μία παράσταση street circus. Μία αυτοσχέδια σκηνή, δύο καλλιτέχνες, πολλοί χαρακτήρες και πολλά χαμόγελα. Οι circus taradandan -ένα duo καλλιτεχνών- μας παρουσιάζουν μία παράσταση street circus διάρκειας 60 λεπτών με ζογκλερικά κόλπα, ισορροπιστικά και ακροβατικά τρυκ, σχοινοβασία, μονόκυκλο
Δείτε το σποτάκι μας στο κανάλι μας στο Youtube
Και το αντίστοιχο άρθρο από την ιστοσελίδα του δήμου μας

Δήμος Παύλου Μελά
Καραολή & Δημητρίου 1
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2313 302800
F 2310 656040

Twitter: @PavlosMelas2011

Γραφείο Τύπου: Δημήτρης Μότσος
Τ 2313 302851
6956090440


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!