ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-1

Ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του. Αν ακούσει κάποιος το τελικό σκορ και δεν έχει δει το ματς θα νομίσει ότι στην Τούμπα έγινε… ντέρμπι. Κι όμως, αντί για 5-0 ή 6-0 ο «Δικέφαλος» βρέθηκε για μερικά δευτερόλεπτα στο φινάλε να ανησυχεί.

Ένας ΠΑΟΚ, που πέτυχε δύο γκολ, είχε ισάριθμα δοκάρια και ένα… τσουβάλι χαμένες ευκαιρίες. Αυτή η αστοχία του, ίσως να αποτελέσει θέμα συζήτησης, αλλά από την άλλη ο «Δικέφαλος» του Βλάνταν Ίβιτς (απ)έδειξε ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, που παίζει ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες και κάνει τον κόσμο της να είναι αισιόδοξος.

Απολαυστικός στα πρώτα 45 λεπτά

Το γκολ από τα αποδυτήρια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, από το τραγικό λάθος του Μύγα, έδιωξε με το… καλημέρα το άγχος από τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Η εξέλιξη δε του αγώνα μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου ήταν απολαυστική για τους περίπου 16.000 ΠΑΟΚτσήδες, που βρέθηκαν στην Τούμπα.

Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Ο Μπίεσεσβαρ είχε πάρει την μπαγκέτα του και διεύθυνε με μαεστρία την ασπρόμαυρη ορχήστρα στο χορτάρι. Το γρήγορο γκολ του Ολλανδού ακολούθησε στο 4’ η βολίδα του Ροντρίγκες, με τον Κυριακίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, άλλη μια καλή στιγμή με τον Κρέσπο (19’) και με τον Λέο Μάτος (24’).

Ο Κυριακίδης προσπάθησε «με νύχια και με δόντια» να κρατήσει χαμηλά το σκορ, αλλά στο 27’ ο Στέφανος Αθανασιάδης με τακουνάκι «ξεκλείδωσε» την άμυνα και έβγαλε τον Ροντρίγκες φάτσα με τον Κυριακίδη: 2-0! Απλά, πράγματα…

Ο ΠΑΟΚ επέμενε, Τσίμιροτ και Κάνιας, δεν άφηναν το παραμικρό περιθώριο ανάπτυξης στους παίκτες του Παναιτωλικού, που φάνηκε μόνο στη φάση του 9ου λεπτού, όταν ο Ουάρντα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γλύκου, που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο επίλογος του πρώτου μέρους θα μπορούσε να είναι απολαυστικός, αλλά ο δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια (με το κεφάλι) του Κλάους να χριστεί κι αυτός σκόρερ. Ο φορ του «Δικεφάλου» μονολογούσε, «πότε, θα μπεις», ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μάτος σε κενή εστία απέτυχε να κάνει το 3-0.

«Τι χάνεις, ρε Μπίσεσβαρ…»

Το ενθουσιασμένο, απ’ αυτά που έβλεπε, κοινό της Τούμπας ζητούσε επιτακτικά κι άλλα γκολ, όμως ο Μπίσεσβαρ έχασε τα… άχαστα! Τόσο στο 51ο λεπτό, όσο και επτά λεπτά αργότερα, ο Ολλανδός βρέθηκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, αλλά η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα…

Στο 65’ ο Τομανέ θύμισε σ’ όλους ότι υπήρχε και ο Παναιτωλικός στο γήπεδο (το σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γλύκου), ενώ στο 75’ ο Περέιρα μιμούμενος τον Μπίσεσβαρ (και κάτι παραπάνω…) αστόχησε, με τον Κυριακίδη εξουδετερωμένο και  την αντίπαλη εστία κενή!!!

Ο Αργεντινός, με τα καταπληκτικά «στημένα», επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 81ο λεπτό, αλλά στάθηκε άτυχος. Η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (δεύτερο του ΠΑΟΚ) της εστίας του Παναιτωλικού.

Γκολ οι Αγρινιώτες κόντρα στη ροή

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, βρήκε όμως ο Ουάρντα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ (εκμεταλλευόμενος την γκέλα του Βαρέλα) και πρόσφερε καρδιοχτύπια στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

«Man of the Match»: Όσο ο ΠΑΟΚ θα έχει αυτόν τον Μπίσεσβαρ στο παιχνίδι του, θα είναι το ίδιο απολαυστικός όσο και απόψε απέναντι στον Παναιτωλικό. Παίρνοντας ψυχολογία από το γρήγορο γκολ του ο Ολλανδός ήταν «όλα τα λεφτά». Κάποιος θα σταθεί στις χαμένες ευκαιρίες του. ΟΚ. Κι αυτές μέσα στο παιχνίδι είναι. Εχασε και ο Περέιρα. Εχασε κι ο Αθανασιάδης, όπως είχε χάσει και με τον  Άγιαξ. Τι να κάνουμε… Το ζητούμενο είναι να δημιουργείς φάσεις και ευκαιρίες. Κι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί…

Στο ύψος του:  Ο Γκάρι Ροντρίγκες σκόραρε, δημιούργησε, είχε όρεξη, κατάπιε πολλά χιλιόμετρα δείχνοντας ότι και φέτος είναι ο ποδοσφαιριστής, που μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Εντάξει, δεν ήταν τόσο κακός, αλλά όπως και να το κάνουμε το γκολ του Παναιτωλικού στις καθυστερήσεις, προήλθε από δική του γκάφα. Ο Φερνάντο Βαρέλα, έκανε το… τσαφ, οι Αγρινιώτες μείωσαν και όλοι έφυγαν από το γήπεδο προβληματισμένοι αντί για χαρούμενοι. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο.

Η γκάφα: Είχαν δεν είχαν περάσει 80 δευτερόλεπτα, όταν ο Μύγας, με λάθος απομάκρυνση, «σέρβιρε» την μπάλα στα πόδια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός δέχθηκε το «δώρο» του αμυντικού των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ.

Το στραγάλι: Ο Ευάγγελος Κιοτζένης, από την όχι και τόσο φιλική για τον ΠΑΟΚ, ΕΠΣ Ξάνθης, δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά κάποιες υποδείξεις του ξεσήκωσαν την εξέδρα.

Το ταμείο του Gazzetta: Απολαυστικός, αρκετά καλός για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο «Δικέφαλος» δεν είχε ουσιαστικά πολλά προβλήματα απέναντι στον ανέτοιμο και με πολλές ελλείψεις Παναιτωλικό. Η νίκη μηδένισε το μείον τρία από την περσινή τιμωρία και η εμφάνιση κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα των περίπου 16.000 φίλων του.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Τσίμιροτ (83’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (68’ Σάχοφ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης (68’ Περέιρα).

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μύγας (77’ Μουνιόζ), Μάκος, Πάουλο, Ουάρντα, Τομανέ, Μαρκόφσκι (60’ Κλέσιο), Φερέιρα (46’ Λεντέσμα)


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!