Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Από σκλάβα του σεξ των τζιχαντιστών, πρέσβειρα του ΟΗΕ: Η ιστορία της 23χρονης Νάντια!

​Πρέσβειρα του ΟΗΕ για την αξιοπρέπεια των θυμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων χρίσθηκε μία 23χρονη Ιρακινή που αναγκάστηκε να γίνει σεξουαλική σκλάβα των τζιχαντιστών!

Η Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα, μάχεται ώστε οι διώξεις που διαπράχθηκαν το 2014 κατά των Γιαζίντι, μίας κουρδόφωνης κοινότητας που διώκεται από τους τζιχαντιστές, να αναγνωριστούν ως γενοκτονία.

Τον Αύγουστο του 2014, η νεαρή απήχθη από το χωριό της, το Κόσο, κοντά στη Σίντζαρ στο βόρειο Ιράκ και οδηγήθηκε στη Μοσούλη. Αφού υπέστη ομαδικό βιασμό από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, πουλήθηκε πολλές φορές ως σεξουαλική σκλάβα.

«Ο μεγάλος φόβος μου είναι ότι, όταν ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος, οι τρομοκράτες του θα ξυρίσουν τα γένια τους και θα αναμιχθούν με το πλήθος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα», εξήγησε η ίδια και συνέχισε: «δεν πρέπει να αφήσουμε να το κάνουν αυτό».

Ως πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ, η Νάντια δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να κάνει γνωστή την τύχη των θυμάτων της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, ιδιαίτερα των προσφύγων, των γυναικών και των κοριτσιών.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, περίπου 3.200 Γιαζίντι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια των τζιχαντιστών, η πλειονότητά τους στη Συρία. Τα κορίτσια γίνονται σεξουαλικές σκλάβες, ενώ τα αγόρια περνούν από κατήχηση και ακολούθως στέλνονται στη μάχη.


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας