Με 246 εκατ. ευρώ επιπλέον στην ΔΕΘ ο Τσίπρας


Η κυβερνητική εκπρόσωπος σε δήλωσή της έκανε λόγο για νέα σελίδα  στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το Μαξίμου σημαίνει το τέλος στην ανομία που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να είναι μαζί με τα χρήματα που δόθηκαν, από τους 4 νέους καναλάρχες, τα βασικά επιχειρήματα που θα πάρει μαζί του ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για το συγκεκριμένο θέμα. 246 εκατομμύρια ευρώ θεωρείται ένα καθόλου ευκαταναφρόνητο ποσό για τον πρωθυπουργό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλές κατευθύνσεις. Αυτό θα αποφαστεί στις αλλεπάλληλες συσκέψεις εργασίας που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας και μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να κλείσει η ατζέντα της ΔΕΘ.
Σε επικοινωνιακό επίπεδο καθόλου τυχαία ο Αλέξης Τσίπρας δεν επέλεξε να βρεθεί σήμερα στην περιφέρεια εγκαινιάζονας έργα στον άξονα της Ολυμπίας και της Ιόνιας οδού. Στην Ηρώδου Αττικού εκτιμούν ότι τόσο τα εγκαίνια του νοσοκομείου της Σαντορίνης όσο και το αεροδρόμιο της Πάρου είχαν θετικό αντίχτυπο για το μήνυμα που δίνεται για την παράδοση μεγάλων έργων στους πολίτες.
Στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που επιθυμεί να διατήρησει με την εκκλησία ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία χθες να συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους εκκλησίας με την συνταγματική αναθεώρηση να κυριαρχεί. Το μάθημα των θρησκευτικών και η αλλαγή του χαρακτήρα του, η φορολόγηση της εκκλησίας και η εκκλησιαστική περιουσία ήταν ζητήματα που μπήκαν στο τραπέζι του δείπνου παρουσία των υπουργών Χρήστου Σπίρτζη, Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Φίλη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα στο Μαξίμου έχουν ήδη έτοιμα 4 νομοσχέδια, τα οποία το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν στη Βουλή:
- Νομοσχέδιο για την κοινωνική αλληλεγγύη και οικονομία μέσω του οποίου διευρύνεται η έννοια της κοινωνικής επιχείρησης και διευκολύνεται η πρόσβαση της χρηματοδότησης.
- Νομοσχέδιο της Θεοδώρας Τζάκρη για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων
- Νομοσχέδιο για την λαθρεμπορία καυσιμων
- Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τα υποθυκοφυλακεία και τη στήριξη των αδύναμων στην δικαιοσύνη

Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!