Διορία 24 ωρών για να λυθεί το πρόβλημα του ΟΑΣΘ


Διορία 24 ωρών στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να προβεί στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, ώστε να επιστρέψουν και πάλι τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
δίνουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι 14 δήμαρχοι του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης. Ειδάλλως δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί προθεσμία μίας ημέρας στον υπουργό για την επίλυση του προβλήματος, ενώ οι φορείς αρνούνται συνάντηση με τον κ.Σπίρτζη εάν δεν λειτουργήσουν οι αστικές συγκοινωνίες.
Συγκεκριμένα σε κοινό ανακοινωθέν υπογραμμίζονται τέσσερα σημεία. Πρώτον, οι φορείς απαιτούν από την κυβέρνηση την εντός της ημέρας επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τον ΟΑΣΘ τις τελευταίες έντεκα μέρες, με βάση το Πρακτικό Συμφιλιωτικής Διαδικασίας, το οποίο -όπως επισημαίνουν- δεν τηρήθηκε.
Απαιτούν από την κυβέρνηση την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ προκειμένου να γίνει ταυτόχρονη επανέναρξη της αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης. Τρίτον, γνωστοποιούν ότι θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον υπουργό Μεταφορών για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη μόνο με λειτουργούσες τις αστικές συγκοινωνίες, πράγμα το οποίο είναι αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ. "Η επόμενη ημέρα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη πρέπει να διασφαλίζει καλύτερες, πιο αξιοπρεπείς, οικονομικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό του νομού" σημειώνουν.
Σε περίπτωση που έως αύριο, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, "με ευθύνη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σπίρτζη δεν έχει γίνει επανέναρξη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης", προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, με σκοπό να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών.


Πηγή: www.seleo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!