Πορεία στη Θεσσαλονίκη για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Την Κυριακή συμπληρώνονται τρία χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

Για τον λόγο αυτό τη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου το Σάββατο (12.00μ.μ.) θα διεξαχθεί πορεία από αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χιλιάδες εργαζόμενοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, δείχνοντας τη δύναμη για να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή, όπου οι ανάγκες των απλών ανθρώπων, ντόπιων και προσφύγων θα είναι πάνω από τα κέρδη των πλούσιων. Η μάχη συνεχίζεται!

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής βγαίνουμε ξανά στους δρόμους για να απαιτήσουμε την ισόβια καταδίκη αυτών των δολοφόνων και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους τσακίσουμε οριστικά. Η μάχη ενάντια στο φασισμό είναι ταυτόχρονα μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη λιτότητα, ενάντια στις κυβερνήσεις που στήριξαν τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κλειστά σύνορα, ανοίγοντας το δρόμο στην άκρα δεξιά.

Σ’ αυτήν την απαράδεκτη ισλαμοφοβική εκστρατεία εντάσσεται και η κίνηση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, που απειλούν να κάνουν κατάληψη του σχολείου, αν πάνε εκεί προσφυγόπουλα. Είναι πρόκληση και αποπροσανατολισμός να βαφτίζουν «απειλή» τα προσφυγόπουλα την ώρα που οι μνημονιακές περικοπές υποβαθμίζουν τα σχολεία και οι δάσκαλοι απεργούν για να διεκδικήσουν προσλήψεις και χρηματοδότηση ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία. Ευθύνη φέρνει και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες ξεπερνάει κάθε όριο με κηρύγματα μισαλλοδοξίας κατά των προσφύγων, ακόμη και με παρακίνηση για βία κατά προσφύγων.

 Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης θα δώσει όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα για να ανοίξουν τα σύνορα και οι πόλεις, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να φοιτήσουν σε αξιοπρεπή σχολεία όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα, εθνικότητα ή θρησκεία και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά:

  • -          στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου
  • -          στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ, στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!