Ο Δημήτρης Αφεντούλης, από την καρδιακή ανεπάρκεια, στη Μεταμόσχευση και στους Πανευρωπαϊκούς με 3 χρυσά μετάλλια



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Ο Δημήτρης Αφεντούλης, από την καρδιακή ανεπάρκεια, στη Μεταμόσχευση και στους Πανευρωπαϊκούς με 3 χρυσά μετάλλια


Από την καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, στη Μεταμόσχευση και στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες μεταμόσχευσης καρδιάς - πνεύμονα στο Vantaa της Φινλανδίας, το καλοκαίρι του 2016 και την κατάκτηση 3 χρυσών μεταλλίων στην κολύμβηση.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης φιλοξένησε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο, τον κάτοικο Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά Δημήτρη Αφεντούλη, ο οποίος ως μέλος της ελληνικής αποστολής ατόμων που έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς ή πνεύμονα, συμμετείχε στους αγώνες που διοργανώνει κάθε 2 έτη η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία European Heart and Lung Transplant Federation
Ο 37χρονος αστυνομικός (υπηρετεί στην Τροχαία), πατέρας δύο παιδιών, μέλος του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «Σκυτάλη», ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόσκληση και την υποστήριξη και του περιέγραψε την προσωπική του περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια όταν μια ίωση του προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά με αποτέλεσμα οι γιατροί να του δίνουν μόλις μια εβδομάδα ζωής και τελικά σώθηκε χάρη στη μεταμόσχευση.
Η συμμετοχή του Δημήτρη Αφεντούλη και των άλλων αθλητών στους αγώνες γίνονται με σκοπό να προβάλουν στον κόσμο αλλά και στους ίδιους τους μεταμοσχευμένους αθλητές ότι υπάρχει ζωή και μετά την μεταμόσχευση και ότι με μια δωρεά οργάνων μπορούν να σωθούν μέχρι και οκτώ άνθρωποι.
Στο αγωνιστικό μέρος ο αθλητής της κολύμβησης κατάφερε να κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια (50 ελέυθερο-50 πρόσθιο-100 ελεύθερο), ενώ το επόμενο αθλητικό ραντεβού θα δοθεί στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμόσχευσης στη Μάλαγα της Ισπανίας το 2017 και στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμόσχευσης Καρδιάς - Πνεύμονα το 2018 στο Lignano-Sabbiatoro στην Ιταλία.
Για τη «Σκυτάλη» ανέφερε ότι οι δράσεις της είναι αμείωτες και σημαντικές και κύριο μέλημά του συλλόγου αποτελεί έως σήμερα, η «εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την ιδέα της "Δωρεάς Οργάνων" και των Μεταμοσχεύσεων».
Ο Δήμαρχος συνεχάρη το Δημήτρη Αφεντούλη για όλες τις νίκες της ζωής του και τόνισε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός για τη διάδοση της δωρεάς οργάνων είναι η άγνοια και πρέπει να ενισχυθούν οι καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που θα πείσουν ότι η δωρεά οργάνων είναι η υπέρτατη προσφορά του ανθρώπου προς τον άνθρωπο και χαρίζει ζωές σε συνανθρώπους μας.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο εντεταλμένος στον αθλητισμό Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λαλές, η Δημοτική Σύμβουλος Χαρά Αμανατίδου και ο Διευθυντής υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων Στάθης Αναστασιάδης.
Να σημειωθεί ότι ο Αποστόλης Χαριτωνίδης, δημότης Δήμου Παύλου Μελά, κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία και στο ακόντιο, στους ευρωπαϊκούς αγώνες για τους αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους αθλητές, που διοργανώθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου 2016.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!