Η Γερμανία προειδοποιεί για απειλή από 500 'πιθανούς τρομοκράτες'

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Bild” δήλωσε ότι ζουν σήμερα στη Γερμανία τουλάχιστον 520 φανατικοί ισλαμιστές “που μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις,” ενώ βρίσκονται κοντά τους άλλοι 360 άνθρωποι, που είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές, εξαιτίας της σχέσεις που διατηρούν με τους εν δυνάμει επιτιθέμενους τζιχαντιστές.

Δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί που φοβούνται ότι πολλοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έχουν εισέλθει στη Γερμανία καλυπτόμενοι πίσω από τις ροές του ενός εκατομμυρίου προσφύγων, από τη Συρία, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία, που εισήλθαν στη χώρα το 2015.

"Η τρομοκρατική απειλή προέρχεται τώρα από ξένες ομάδες, όπως και από φανατικούς μοναχικούς λύκους στη Γερμανία", επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός και πρόσθεσε: "Οι ομάδες αυτές ήρθαν λαθραία στην Ευρώπη και προετοιμάζουν τις δράσεις τους, χωρίς να γίνονται αντιληπτές, όπως είδαμε με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να αποκαλύψουμε τους φανατικούς μοναχικούς λύκους. Δυστυχώς, υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος και από τις δύο αυτές πλευρές".

Ο Ντε Μεζιέρ τόνισε, επίσης, ότι οι αρχές ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να παρακολουθούν τους εν δυνάμει τρομοκράτες, σημειώνοντας ότι φέτος έχουν γίνει πολύ περισσότερες έρευνες και συλλήψεις. Παρ΄όλα αυτά, "οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν άγνωστοι μοναχικοί λύκοι εκεί έξω".

Πηγή: Reuters


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!