Αίγυπτος: Ανατροπή σκάφους με 600 πρόσφυγες - Τουλάχιστον 29 νεκροί (update)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος που επέβαιναν αναποδογύρισε κοντά στις αιγυπτιακές ακτές. Από αυτούς, 18 ήταν άνδρες, 10 γυναίκες και 1 παιδί, ανέφεραν ντόπιοι αξιωματούχοι.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, στο πλοίο αυτό επέβαιναν συνολικά 600 μετανάστες και πρόσφυγες από διάφορες αφρικανικές χώρες, εκ των οποίων έχουν διασωθεί οι 155.

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, Χάλεντ Μεγκάχεντ έκανε λόγο για πέντε τραυματίες.

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι επιζώντες.

 

Το πλοιάριο αναποδογύρισε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στα ανοιχτά του Ρασίντ (Ροζέτα), στην επαρχία Μπεχέιρα της βόρειας Αιγύπτου.

 

«Οι αρχικές πληροφορίες είναι ότι το πλοίο βυθίστηκε επειδή ήταν υπερφορτωμένο. Το πλοίο πήρε κλίση και οι μετανάστες έπεσαν στο νερό» είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Μπεχέιρα μιλώντας στο πρακτορείο Reuters

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πού κατευθυνόταν το πλοίο, αν και πιστεύεται ότι προορισμός του ήταν η Ιταλία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν στην Ιταλία το τελευταίο διάστημα, αναχωρώντας κατά κύριο λόγο από την Λιβύη –όπου οι διακινητές ουσιαστικά δρουν ατιμώρητοι– αλλά και από την Αίγυπτο.

 

Περίπου 206.400 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

 

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο είχαν καταγραφεί 2.800 θάνατοι ανθρώπων στη θάλασσα ενώ την ίδια περίοδο πέρσι ο αριθμός των θυμάτων ήταν πολύ μικρότερος, 1.838.

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!