Επίθεση της Ν.Δ. στον Πρωθυπουργό εν όψει της 81ης ΔΕΘ

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Κλιμακώνει, όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ, την επίθεσή του στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που συνεδρίαζε το πρωί υπό τον κ. Τσίπρα στο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο - με βασικό θέμα την προετοιμασία για τη ΔΕΘ -, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό για την καθυστέρηση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων της πρώτης αξιολόγησης.  

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης σημείωνε ότι «η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης, μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης» καθιστώντας «προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων» τον κ. Τσίπρα και καλώντας τον «αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί».

Λίγη ώρα μετά, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έστελναν στους δημοσιογράφους βίντεο με τα «25 ψέματα Τσίπρα στη ΔΕΘ» του Σεπτεμβρίου του 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη θέση της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, υπογράμμιζαν ότι η διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις νέες τηλεοπτικές άδειες «είναι διάτρητη»  επειδή «δεν προηγήθηκε - όπως επιβάλλει η έννομη τάξη και η κοινή λογική - ο έλεγχος του πόθεν έσχες και η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα».

Ταυτόχρονα, σημείωναν ότι η αναγκαιότητα για προγενέστερο έλεγχο του πόθεν έσχες πήρε επιτακτικό χαρακτήρα μετά τις καταγγελίες του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για «μαύρο χρήμα» ενός από τους υπερθεματιστές.

Για όλα τα παραπάνω, ρωτούν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς αν θεωρούν «νομικά άρτιο και πολιτικά ορθό να διενεργηθεί πρώτα ο διαγωνισμός, να επιλεγούν υπερθεματιστές τηλεοπτικών αδειών και μετά να ακολουθήσει ο έλεγχος πόθεν έσχες αυτών».

«Για ποιο λόγο ο έλεγχος αυτός δεν προηγήθηκε της χορήγησης άδειας; Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών για την άμεση διενέργεια του ελέγχου πόθεν έσχες των υπερθεματιστών; Πότε, από ποιους και με ποια διαδικασία θα διενεργηθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών; Πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου πόθεν έσχες των ανωτέρω;», διερωτώνται οι βουλευτές της Ν.Δ.

Στην Πειραιώς, εν όψει της ΔΕΘ, επιχειρούν να αποδομήσουν το κυβερνητικό «success story» και τις επόμενες ημέρες θα ανεβάσουν τους τόνους με αιχμή τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, σε αντιδιαστολή με όσα έπραξε ή δεν έπραξε από τη θέση του «οδηγού».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!