Πέμπτη 8/9 - Πρώην Στρατόπεδο Μακ/χου Κόδρα, 21:00 The Band Stage Συμμετέχουν οι: “Life like portrait” - “2L8” - M.A.t.E.



                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 8/9 - Πρώην Στρατόπεδο Μακ/χου Κόδρα, 21:00
The Band Stage
Συμμετέχουν οι:Life like portrait” - “2L8” - M.A.t.E.


Με βραδιά Ροκ μουσικής συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Παρά Θιν Αλός 2016, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.
Τρία συγκροτήματα οι LIFELIKE portrait, 2L8 και M.A.t.E θα εμφανιστούν
στη σκηνή «ΤΗΕ BAND STAGE» για να χαρίσουν στο κοινό δυνατές στιγμές με μουσικές κάποιας μορφής συναισθηματικού εναλλακτικού rock, περίτεχνες ενορχηστρώσεις με υπνωτικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αλλά και μουσικές συναντήσεις στο μεταίχμιο των ήχων, των συναισθημάτων, των πάντων .

Lifelike Portrait

Οι Lifelike Portrait αναδιαπραγματευόμενοι τις συμβάσεις του post rock, διατηρούν την επί της ουσίας βόρεια ηχητική ταυτότητα, χρησιμοποιώντας παράλληλα την απλή, άμεση διαλεκτική του τραγουδιού, σε μια πρόταση που διαθέτει τόσο τη σαφήνεια κάποιας μορφής συναισθηματικού εναλλακτικού rock, όσο και την ατμοσφαιρικότητα που προσδίδουν τα απανταχού, ποικίλων θερμοκρασιών ηχοχρώματα.
Δημιούργημα του Γιώργου Βασίλα, βασικού συνθέτη, εμπνευστή, και κιθαρίστα του σχήματος, πλαισιωμένος από τον Γιάννη Μπέλλο στο μπάσο, τον Ηλία Πετρίδη στα πλήκτρα, τον Μπάμπη Πετσίνη στα τύμπανα και τη Ραχήλ στην φωνή, φέρουν την σφραγίδα μιας ισορροπημένης σκηνικής παρουσίας έχοντας ως γνώμονα την οπτική αλληλεπίδραση.
Με το συνδυαστικό χαρακτήρα του -οπτικό & ακουστικό πορτραίτο- το σχήμα προσφέρει στο κοινό μια σειρά από συνθέσεις ποικίλης θεματολογίας, καθεμιά από τις οποίες ακούγεται τόσο αυτόνομα όσο και ως παράγραφος του κεφαλαίου που ονομάζεται Closure. Μετά από μια σειρά επιλεγμένων ζωντανών εμφανίσεων, οι Lifelike Portrait συγκαταλέγονται ως μια από τις πιο εγκεφαλικές μουσικές προτάσεις.
Η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά, Closure I, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013 σε μια όμορφα επιμελημένη συσκευασία όπως και σε ηλεκτρονική μορφή σε όλα τα μεγάλα καταστήματα, ενώ σύντομα αναμένεται και η δεύτερη με τίτλο closure II.

2L8

Εκεί που η δραματουργία και η κουλτούρα της ανατολής συναντά τη δυτική τραγουδοποιία, αδιαφορώντας για τους κανόνες και τις φόρμες, οι 2L8, το προσωπικό σχήμα του Κωστή Βοζίκη, με 4 άλμπουμ στο ενεργητικό τους έχουν χτίσει το δικό τους μουσικό σύμπαν. Πιστοί στη θεατρικότητα που τους διέπει από το ξεκίνημα τους το 2005, αλλά ταυτόχρονα άμεσοι και ωμοί δημιουργούν περίτεχνες ενορχηστρώσεις με υπνωτικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα που εμπλουτίζονται μόνο για να ανατραπούν και να αποδομηθούν στη συνέχεια. Τραγουδώντας πάντα για την αντίσταση, την ελευθερία και την ελπίδα.
H δισκογραφική δουλειά τους έχει δεχτεί διθυραμβικές κριτικές, χαρακτηρίζονται αριστουργήματα και περιλαμβάνονται στις λίστες με τα καλύτερα του έτους της κυκλοφορίας τους. Έχουν εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους όπως: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Gagarin, Bios, Κύτταρο, Synch Festival (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών), ΑΝ Club (Αθήνα), Υδρόγειος, Μύλος, Eightball (Θεσσαλονίκη), Rec, Λιθογραφείο (Πάτρα) καθώς και σε πολλές πόλεις της επαρχίας, ενώ συμμετείχαν στην Τελετή Απονομής των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διασκευάζοντας «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι.

M.A.t.E.

Οι M.A.t.E (Meetings Along the Edge) είναι ένα μουσικό σχήμα κινούμενο σε ήχους trip hop, drumnbass, dubstep, dub, με cinematic ηχοχρώματα που σε συνδυασμό με video projections, δημιουργούν ένα προσωπικό, ιδιαίτερο οπτικoακουστικό αποτέλεσμα. Δημιουργήθηκαν το Νοέμβρη του 2011 στη Θεσσαλονίκη από τον Αδάμ Σιάγα (live electronics, scratch, synths, programming, ney) και τον Θωμά Κωστούλα (drums, programming). Στις αρχές του 2013 ενισχύθηκαν με την παρουσία της Μαρίας – Ελισάβετ Κοτίνη στα φωνητικά και του Στάθη Καρυώτη στα visuals. Μετά από εμφανίσεις σε φεστιβάλ, underground στέκια αλλά και σε κεντρικές σκηνές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά στο club του Μύλου στις 22 Νοεμβρίου, όπου θα δημιουργήσουν μουσικές συναντήσεις στο μεταίχμιο των ήχων, των συναισθημάτων, των πάντων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!