Αλ. Τριανταφυλλίδης: "Στα χέρια τους κρατάνε τη λύση οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ"


Θεσσαλονίκη, 23.9.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ:
«ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ». (Ηχητικό)


«Το θέμα του ΟΑΣΘ είναι χρόνιο, απλά τώρα παρουσιάζει αυτή την έξαρση ακριβώς γιατί το ιδιωτικό μονοπώλιο και η αποκλειστικότητα του ΟΑΣΘ, ως προς τη μεταφορά του κόσμου, είναι αυτό που δίνει και τη δυνατότητα σε αυτό το ιδιωτικό, αποκλειστικό μονοπώλιο, που κρατά σε ομηρία τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς. Ο ΟΑΣΘ πήρε τα τελευταία χρόνια 1 δις ευρώ, ποσό τέτοιο, που θα άξιζε ο Θεσσαλονικιός να μην συνωστίζεται στις στάσεις και να στριμώχνεται μέσα στα λεωφορεία, αλλά θα άξιζε να μεταφέρεται με ταξί. Αν αυτό το 1 δις το δίναμε στα ταξί, θα μετέφερε κανονικά τον κόσμο, έναν προς έναν πολίτη στη δουλειά του, στη βιοτεχνία του, στο Παπαγεωργίου, που είναι ο άρρωστος πατέρας και η άρρωστη μητέρα. Τοποθετήθηκα με σαφήνεια. Δεν κρύφτηκα ποτέ, τις ευθύνες μου τις αναλαμβάνω και τοποθετούμαι σε κάθε θέμα και παίρνω πρωτοβουλίες για κάθε θέμα, που αφορά την πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη. Στη Βουλή δεν έπεσα από τον ουρανό, βρίσκομαι σε αυτή με εντολή των Θεσσαλονικέων. Επικοινώνησα, λοιπόν, με τον Χρήστο Σπίρτζη, στον οποίο επεσήμανα τα εξής: στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την τριπλάσια επιδότηση που δίνει το κράτος στον ΟΑΣΘ, για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον, τελικά οδηγούμαστε, να ταλαιπωρούμε αυτούς που θέλουμε να διασφαλίσουμε το συμφέρον τους. Σήμερα, χθες, προχθές, αύριο ο εργαζόμενος θέλει ένα και δύο λεωφορεία για να πάει στη δουλειά του, στο εργοστάσιο, στη βιοτεχνία. Ο Υπουργός ψάχνει να βρει τρόπο τα χρήματα να φτάσουν στους εργαζόμενους και να μην τα πάρει ο ΟΑΣΘ για να τα δώσει στους μερισματούχους. Αυτός είναι ο αποκλειστικός στόχος του Υπουργού και πρότεινε δύο συγκεκριμένους τρόπους, τους οποίους ανακοίνωσε ο ίδιος. Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια τα λεφτά να φτάσουν απευθείας στους εργαζόμενους που προφανώς θα πρέπει να πληρωθούν έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου. Εκεί προκύπτει το πρόβλημα και εκεί είναι που θα πρέπει να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στο ρ/σ «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και στο δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο, αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, με την επίσχεση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και τα προβλήματα που προκαλεί αυτή στη μετακίνηση των πολιτών.


Όπως επεσήμανε ο κ.Τριανταφυλλίδης «Θα πρέπει σε αυτό το μεσοδιάστημα, στο μεταβατικό διάστημα των 2-3 ετών έως ότου έχουμε το Μετρό και έχουμε και δεύτερο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε την πόλη όμηρο του ΟΑΣΘ. Είναι αναγκαίο να αναδείξουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο. «Και τούτο μεν ποιείν, κακείνο μη αφιέναι», δηλαδή και το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προστατευτεί, δεν μπορεί να είναι αυτή η εξωφρενική τριπλάσια επιχορήγηση, σε σχέση με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, που εκεί βέβαια δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αφού διαθέτουν 6 Μέσα Μεταφοράς. Είναι κ. Διαμαντόπουλε πολύ συγκεκριμένοι αυτοί που τα 40 τελευταία χρόνια άφησαν την πόλη με αποκλειστική δική τους ευθύνη, με ένα Μέσο Μεταφοράς, μια πόλη τους 1 εκατ. , Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα το 1997. Εκεί ήξεραν να μοιράζουν τα χρήματα, δεύτερο Μέσο Μεταφοράς δεν μπορούσαν να κάνουν, που 30 χρόνια συζητάνε το Μετρό».


Σχετικά με τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση των πολιτών και τη λύση του προβλήματος ο κ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε «Η δημιουργική μου πίεση προς τον Υπουργό, αφορά την προτροπή μου πως είναι αναγκαίο να δράσει τώρα, να δώσει λύση τώρα. Ο κόσμος ταλαιπωρείται. Να επισημάνω ότι η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς, πριν από δέκα μέρες, πραγματοποίησε στο Θεατράκι της Χηλής μία πολύ σημαντική εκδήλωση, όπου κλήθηκε και ΚΕΠΚΑ(Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή) και πραγματικά απλώθηκε όλο το πρόβλημα πάνω στο τραπέζι, τα χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες παράπονα που έχουν οι Θεσσαλονικείς και για τον τρόπο εξυπηρέτησης , για τα ρέστα που δεν δίνονται και για τη συχνότητα των δρομολογίων».


Κλείνοντας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τα εξής: «Ζήτησα από τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση. Γιατί τελικά θέλοντας να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον από τη μια, ταλαιπωρούμε αυτούς που θέλουμε να ωφελήσουμε, δηλαδή ποιον; Τον πολίτη που δεν έχει χρήματα να μετακινηθεί, να πάρει ταξί και αυτόν που θέλει να πάει στη δουλειά του και το κυριότερο αυτόν που θέλει να πάει στο Νοσοκομείο να δει τον συγγενή του».




Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!