Στα Μετέωρα για τα αυθαίρετα ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δ. Δεμουρτζίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης





- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Στα Μετέωρα για τα αυθαίρετα ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δ. Δεμουρτζίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης

Τρεις μήνες μετά την επίσκεψη - συνάντηση ενημέρωσης για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του Δήμου Παύλου Μελά (13 Ιουνίου 2016), ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο συνεργάτης του Δαμιανός Ανδρέου, επισκέφθηκαν εκ νέου το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο οποίος τους υποδέχτηκε στα Μετέωρα Πολίχνης την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσία των Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Κώστα Πάντση, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αθανάσιου Λαζαρίδη και Οικονομικών Στέφανου Βάρφη και του Διευθυντή Πολεοδομίας Δήμου Παύλου Μελά Μιλτιάδη Μαυρίδη.
Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης το χρόνιο πρόβλημα των Μετεώρων, η χρέωση των καταπατημένων δημοτικών οικοπέδων και η οριστική επίλυση του φαύλου κύκλου των αυθαιρέτων, πρωτίστως ως κοινωνική αναγκαιότητα.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για το μέγεθος του προβλήματος που αφορά ιδιαίτερα την περιοχή των Μετεώρων (περισσότερες από 500 οικογένειες), αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων σε άλλες γειτονιές των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Παύλου Μελά και τόνισε τα εξής:
΄΄ Στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών, ζητούμε να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια για να οδηγηθούμε στην οριστική επίλυση του ζητήματος που ταλανίζει επί δεκαετίες τώρα τον τόπο μας, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό καλό΄΄.
Ευχαρίστησε μάλιστα τον Υπουργό για τη στενή συνεργασία και τον εξαιρετικό συντονισμό της Διοίκησης του Δήμου και του Υπουργείου.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!