Μεγάλη αύξηση ξενοφοβικών επιθέσεων σε Γερμανία - Αυστρία

Διπλάσια κρούσματα επιθέσεων εναντίον αλλοδαπών στη Γερμανία κατέγραψε η  αστυνομία από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016,  στις οπόιες συμπεριλαμβάνονται 78 εμπρησμοί και 7 ανθρωποκτονίες από νεοναζί, σύμφωνα με το Spiegel.

Συνολικά πρόκειται για 1.800 περιπτώσεις επιθέσεων, δηλαδή 507 περιπτώσεις περισσότερες από πέρυσι, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, που περιέχονται σε απάντηση σχετικής ερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων και δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό. 

Οι ρατσιστές και οι ακροδεξιοί κάνουν ολοένα και συχνότερα χρήση «αντιστασιακής ρητορικής» κατά των προσφύγων για να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις τους, όπως αναφέρει η γερμανική αστυνομία.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων δεξιάς βίας, οι γερμανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει «επικίνδυνους» μόνο 20 ακροδεξιούς εξτρεμιστές, ενώ σε όλη τη χώρα έχουν χαρακτηριστεί έτσι 520 ισλαμιστές.

Αυτό είναι «απλώς ακατανόητο», δήλωσε η ειδικός για θέματα εσωτερικής πολιτικής των Πρασίνων Ιρένε Μίχαλιτς. «Στη δεξιά υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας των επιθέσεων και του αριθμού των κρουσμάτων στα οποία εστιάζει» η αστυνομία.

Ανησυχητική είναι η αύξηση των επιθέσεων εναντίον των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και στην Αυστρία το 2016, όπου ο αριθμός των επιθέσεων που είχαν διαπραχθεί το 2015 συνολικά είχε ήδη προσεγγιστεί το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Σάββατο.

Είκοσι τέσσερις επιθέσεις καταγράφηκαν το πρώτο μισό του 2016 έναντι 25 ολόκληρο το 2015, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Σομπότκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο κοινοβούλιο.

Στις ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνονται εμπρησμοί, επιθέσεις με οξύ, ρίψη πετρών, ρατσιστικά ή ναζιστικά γκραφίτι, αναρτήσεις μηνυμάτων στο Διαδίκτυο.

Για τον βουλευτή των Πρασίνων Άλμπερτ Στάινχαουζερ, ο οποίος υπέβαλε την ερώτηση, ο «θυελλώδης πολιτικός διάλογος για τους αιτούντες άσυλο» είναι μια από τις βασικές αιτίες της αύξησης των επιθέσεων.

«Εάν κυριαρχεί στον πολιτικό διάλογο μια ατμόσφαιρα μισαλλοδοξίας (...) δεν είναι παράξενο που ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν τις επιθέσεις αυτού του είδους θεμιτές», τόνισε ο Στάινχαουζερ.

Το κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ), ένα από τα κόμματα της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη με τα πιο ισχυρά εκλογικά ερείσματα, έχει μετατρέψει την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών στο κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής του εκστρατείας για την ανάδειξη του ομοσπονδιακού προέδρου. 

[related-articles]


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!