Παραγωγές υψηλής αισθητικής αξίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εξήντα έξι παραγωγές και συμπαραγωγές υψηλής αισθητικής αξίας περιλαμβάνουν οι πολιτιστικές προτάσεις που απευθύνει στο ευρύ κοινό ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) για τους επόμενους 3,5 μήνες, από το μέσον Σεπτεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Πυκνό στη δομή του και πολύμορφο στο περιεχόμενό του, το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής προβλέπει 130 εκδηλώσεις για την παρουσίαση των 66 παραγωγών και συμπαραγωγών σε χρονικό διάστημα 105 ημερών με τη συμμετοχή 1.100 συντελεστών με διαφορετικές ειδικότητες.

Ο ίδιος παρομοίασε το Μέγαρο Μουσικής με τον… 16άρη του Διονύση Σαββόπουλου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «έναν 16άρη που ενηλικιώνεται μέσα σε ένα ρευστό και αβέβαιο περιβάλλον, αναζητώντας ταυτότητα στην εποχή της κρίσης, με όλη την αγωνία και τον ριζοσπαστισμό της ηλικίας, αλλά και με επίγνωση του καθοριστικού του ρόλου στη συγκυρία. Έναν 16άρη σε μετάβαση».   

Από την συνέντευξη Τύπου.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός των φετινών παραγωγών και συμπαραγωγών είναι διευρυμένος σε ποσοστό 30%. Κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2015, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είχε οργανώσει 50 παραγωγές και συμπαραγωγές, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε 97 εκδηλώσεις.  

Ταυτοχρόνως με το καλλιτεχνικό πρόγραμμά του, ο μεγαλύτερος πολιτιστικός Οργανισμός της Βόρειας Ελλάδας αναλαμβάνει φέτος ενεργό ρόλο στον τομέα της οργανωμένης εκπαίδευσης και προγραμματίζει 24 εργαστήρια και σεμινάρια για τους επόμενους 3,5 μήνες. Οι σχετικές δράσεις περιλαμβάνουν εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας και βιωματικής μάθησης. Αφορούν δε, μεταξύ άλλων, στην ελεύθερη μουσική δημιουργικότητα, στην παραγωγή ηχοτοπίων για άτομα με απώλεια ακοής και στη μύηση στον κόσμο του κουκλοθεάτρου.  

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!