Οι Θεσμοί φρενάρουν την εξαγγελία Τσίπρα για πάγωμα των οφειλών

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για πάγωμα παλαιών οφειλών φαίνεται πως δεν θα γίνει πράξη, αφού η πλευρά των δανειστών έχει πολλές ενστάσεις. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, οι εκπρόσωποι των Θεσμών επιφυλάχθηκαν να δουν εμπεριστατωμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες τις τελικές προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Στη συνέχεια, σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν.

Υπενθυμίζεται πως η πρωθυπουργική εξαγγελία προέβλεπε πάγωμα των οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και το αίτημα των επαγγελματιών για μετατροπή των επικουρικών ταμείων τους και των ταμείων εφάπαξ σε επαγγελματικά.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε και το ζήτημα της σύνδεσης των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων με τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού και την ευρύτερη αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών.

Τέλος και το αγγελιόσημο
Σήμερα, εξάλλου, λήγει η δεύτερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας για την κατάργηση του αγγελιόσημου. Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα υπάρξει νέα. Αύριο θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους των δημοσιογράφων. Παράλληλα, από 1/1/2017 θα ξεκινήσει η σταδιακή αύξηση των εισφορών στο 20% και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε πως δεν τέθηκε από την ελληνική πλευρά ούτε το θέμα της επιβολής πλαφόν 10% για τις περικοπές στα αναδρομικά, για το οποίο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση η οποία θα προβλέπει κατώτερη δόση 50 ευρώ.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!