Θ. Καράογλου: "Υπο διωγμό η μοίρα πυροσβεστικών αεροσκαφών απο τη Θεσσαλονίκη"


Θεσσαλονίκη, 08 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ Η ΜΟΙΡΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Απαξιωτική προς τη Βόρεια Ελλάδα χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μεταφέρει την έδρα της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη στην 112 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στην Ελευσίνα.
Σε ερώτηση που κατέθεσε, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Thessnews» το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016, ο κ. Καράογλου σημειώνει πως οι «μεθοδεύσεις» του αρμόδιου Υπουργείου «μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν», επισημαίνοντας ότι «η εν λόγω μετακίνηση με το πρόσχημα της εξοικονόμησης πόρων και δυνάμεων γεννά πολλά ερωτηματικά».
Όπως τονίζει: «Η 383 ΜΕΕΑ αποτελεί μια πολύ δυναμική μονάδα με πολλαπλά επιχειρησιακά οφέλη. Η εμμονή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη μεταφορά της στην Αθήνα προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπών δεν ωφελεί κανέναν, παρά μόνο υποβαθμίζει και απαξιώνει τη Βόρεια Ελλάδα. Κατά το παρελθόν οποιαδήποτε σκέψη μετακίνησης της Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών έπεσε στο κενό. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να εγκαταλείψει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, περί μεταφοράς της 383 ΜΕΕΑ και αντιθέτως να προβεί στην αναβάθμιση και στην ενίσχυσή της, όχι μόνο για επιχειρησιακούς αλλά και εθνικούς λόγους».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Προς Υπουργό:
-Εθνικής Άμυνας


ΕΡΩΤΗΣΗ

«Υπό διωγμό η Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Θεσσαλονίκη»

Υπό διωγμό βρίσκεται η Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών Canadair στη Θεσσαλονίκη, καθώς με πρόσφατο έγγραφο, που αποκάλυψε πρόσφατα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Thessnews» (3.09.2016) δίνεται διαταγή για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, που θα προετοιμάσει και θα φέρει εις πέρας τις διαδικασίες μετακίνησής της από την Θεσσαλονίκη στην 112 Πτέρυγα Μάχης, που εδρεύει στην Ελευσίνα. Οι μεθοδεύσεις του αρμόδιου Υπουργείου για την μετεγκατάσταση της 383 ΜΕΕΑ στην 112 Πτέρυγα Μάχης μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν. Η εν λόγω μετακίνηση με το πρόσχημα της εξοικονόμησης πόρων και δυνάμεων, γεννά πολλά ερωτήματα.
Η 383 ΜΕΕΑ αποτελεί μια πολύ δυναμική μονάδα με πολλαπλά επιχειρησιακά οφέλη. Η εμμονή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την μεταφορά της στην Αθήνα προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπών δεν ωφελεί κανέναν, παρά μόνο υποβαθμίζει και απαξιώνει τη Βόρεια Ελλάδα. Κατά το παρελθόν οποιαδήποτε σκέψη μετακίνησης της Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών έπεσε στο κενό. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να εγκαταλείψει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, περί μεταφοράς της 383 ΜΕΕΑ και αντιθέτως να προβεί στην αναβάθμιση και στην ενίσχυσή της, όχι μόνο για επιχειρησιακούς αλλά και για εθνικούς λόγους.


Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Επιβεβαιώνει το αρμόδιο Υπουργείο την μεταφορά της Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να ενισχύσει την 383 ΜΕΕΑ;

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!