Απίστευτη ταλαιπωρία με τη μεταφορά για γονείς και μαθητές σχολείων Ειδικής Αγωγής. “Για πρώτη φορά οι δάσκαλοι είναι στις τάξεις τους, λείπουν όμως οι μαθητές!!!”


Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς άρχισαν να παρουσιάζονται για ακόμη μια φορά τα προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών. Φέτος  έντονα προβλήματα παρουσιάζονται και στην μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Πολλές οι διαμαρτυρίες απο τους γονείς των μαθητών, αφού η ταλαιπωρία όλων, μαθητών και γονέων είναι πολύ μεγάλη, αλλά και το κόστος βαρύ για τους γονείς.
Όπως ανέφερε στο avatonpress.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ Στέφανος Θεοφανίδης:

"Οι ευχές για καλή  σχολική χρονιά στα σχολεία Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη δεν 'έπιασαν τόπο. Αν και για πρώτη φορά οι δάσκαλοι είναι στις τάξεις τους, λείπουν όμως οι μαθητές!!!."
Σύμφωνα με το σύλλογο γονέων του 5ου Ειδικού Δημοτικού  Σχολείου και Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στην Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά, και τον πρόεδρο κ Στέφανο Θεοφανίδη"...οι νεοεγγραφέντες μαθητές δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα δρομολογίων των υφιστάμενων γραμμών που γίνονται σήμερα με τρία λεωφορεία και επίσης λόγω της ξαφνικής απόφασης της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας να μπει γραμμή δρομολογίων και για τους μαθητές που έχουν δηλωθεί για το ολοήμερο πρόγραμμα που έχει το σχολείο, έχουν μείνει και αυτοί οι μαθητές εκτός μεταφοράς!!!!.
Οι γονείς είναι σε απόγνωση, δεν μπορούν να τα μεταφέρουν οι ίδιοι, παιδιά μένουν στο σπίτι, υπάρχουν προβλήματα με την εργασία των γονέων σε περίοδο κρίσης, χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣθ λόγω απεργιών και παιδιά ΑμεΑ και με μαθησιακές δυσκολίες να έχουν μάθει την ρουτίνα της μεταφοράς & με αυτόν τον τρόπο να είναι σε σύγχυση. Είναι επιτακτική η ανάγκη για γρήγορη επίλυση του θέματος από την Περιφέρεια .
Οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων έχουν κάνει τα προβλεπόμενα όπως και οι σύλλογοι γονέων και η αρμόδια αντιδημαρχία Παιδείας του δήμου είναι ενήμερη  αλλά η ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών  συνεχίζεται. Από την Περιφέρεια απαντούν για τις συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν με την διαπραγμάτευση των γραμμών με τους λεωφορειούχους και συστήνουν (υπομονή). !!!!!  
Η εικόνα, οι μισοί  μαθητές να μπαίνουν στα μισοάδεια λεωφορεία & οι άλλοι μισοί να  παραλαμβάνονται από τους  γονείς τους είναι τουλάχιστον απαράδεκτη."

Οι γονείς με το σύλλογό τους σκέφτονται πλέον την ερχόμενη εβδομάδα να προβούν σε διαμαρτυρία στο γραφείο του περιφερειάρχη για να πάρουν απαντήσεις για το τέλος της ταλαιπωρίας τους και του  ισότιμου δικαιώματος των παιδιών τους για εκπαίδευση.
Το 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί 45 μαθητές στο δημοτικό και 9 μαθητές στο Νηπιαγωγείο. Μεταξύ αυτών των μαθητών υπάρχουν 6 με αμαξίδιο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!