Έκτακτο: Ξεκινούν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ - Έκαναν πίσω οι εργαζόμενοι - Μπήκαν τα λεφταAπό το πρωί της Πέμπτης ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ !
Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα το υπουργείο Υποδομών έστειλε στον ΟΑΣΘ τα χρήματα των εργαζομένων για τους μισθούς του Ιουλίου.
Το σωματείο τους ανακοίνωσε ότι σταματάει τη στάση εργασίας.
Ας ελπίσουμε να μην είναι προσωρινή λύση, να γίνουν οι έλεγχοι που πρέπει και ποιος - ποιοι φταίνε. 
Σε κάθε περίπτωση δεν φταίνε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που είναι με ένα και μόνο μεταφορικό μέσο (και αυτό πολύπαθο) εδώ και δεκαετίες.

 Η τελευταία ενημέρωση είναι η εξής:

Από τη μεριά του Υπουργείου και της κυβέρνησης:
¨Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλλουν σήμερα Τετάρτη, προκαταβολικά στον ΟΑΣΘ το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στα οφειλόμενα δεδουλευμένα ενός εκ των δύο μηνών, που οφείλει ο ΟΑΣΘ στους εργαζομένους του" αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών. Συγκεκριμένα θα κατατεθούν στον ΟΑΣΘ 2.874.896,61 ευρώ, που είναι το ύψος των οφειλόμενων δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την επιστολή (αρ. πρωτ. 9801/12-09-2016), που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ, επίσης, αναφέρει κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψει να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση) προς τον ΟΑΣΘ, για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη ή υποχρέωση του Οργανισμού, πριν την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους.

Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, Χρήστος Σπίρτζης τόνισε χαρακτηριστικά: « Η αγωνία και ο αγώνας μας, είναι, να αντιμετωπίσουμε οριστικά το άγος του ΟΑΣΘ, υπέρ των πολιτών της Θεσσαλονίκης, με απόλυτη κατοχύρωση του δημοσίου και του κοινωνικού συμφέροντος»

Επίσης από τη μεριά των εργαζομένων μιλώντας στο Αθηναικο - Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης ανέφερε:

"Βρέθηκε ο τρόπος να μας βάλουν τη μισθοδοσία του μήνα Ιουλίου στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ωστόσο, ότι "τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα" και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά και προειδοποίησε ότι "αν κριθεί σκόπιμο θα προχωρήσουμε και πάλι σε κινητοποιήσεις".Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!