Στο «πόδι» η Μυτιλήνη – Έκτακτη συνεδρίαση για το προσφυγικό

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού συγκαλείται αύριο (17/09/2016) στις 6 το απόγευμα. Συντονίζουν ενέργειες αντίδρασης τοπικές αρχές και κάτοικοι.  

Μια άλλη χρήση του καναπέ, και σίγουρα την πιο καυτή, προσπάθησε να αναδείξει μια εταιρεία κατασκευής επίπλων στη Βολιβία.
Κάτι έχουν πάθει φαίνεται εκεί στο Μεξικό και αδυνατούν να χαλιναγωγήσουν τις ερωτικές ορμές τους ακόμα και σε (πιο )…
Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, στο οποίο καταγράφεται η τραγελαφική στιγμή που οχτώ ένοπλοι…
Το δίλημμα μεταξύ ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικότητας έθεσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος παρενέβη σήμερα στο Athens Democracy Forum,…
Αναστάτωση προκάλεσε η Ελληνίδα… μοντέλα με την φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό.
Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1988  ο Matthew γεννήθηκε με σοβαρές αναπηρίες λόγω της έλλειψης οξυγόνου, ήταν τυφλός και παράλυτος από…
«Αν η ίδια η Ευρώπη αφήνει διαρκώς να χάνει κομμάτια από το εαυτό της, θα πάψει να είναι Ευρώπη» σημείωσε…
Η κορούλα της Καλομοίρας έχει γίνει ήδη δυο μηνών. Η περήφανη μανούλα μίλησε για το πόσο ευτυχισμένη είναι που απέκτησε…

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης, η συνεχής προσπάθεια των αρμόδιων υπουργών να κρατούν αρχικά στο σκοτάδι και στη συνέχεια να φέρνουν προ τετελεσμένων τις τοπικές κοινωνίες καθώς και η κόπωση των κατοίκων της Μυτιλήνης από τις αδιάκοπες προσφυγικές ροές, έχουν φέρει κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού στα όριά τους.  

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρόσκληση που απηύθυναν οι τοπικές αρχές, η συνεδρίαση θα έχει μοναδικό θέμα το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο, στον Καρά Τεπέ.

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση και διαβούλευση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των φορέων της Μυτιλήνης. Στόχος είναι να αποφασιστούν και εφαρμοστούν άμεσα συντονισμένες και από κοινού ενέργειες αντίδρασης, αναφορικά με την δημιουργίας νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Το ζήτημα πρόκυψε όταν χθες (15/09/2016) έγινε γνωστό ότι πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, στην περιοχή Λεμονού, στον Καρά Τεπέ, βόρεια της Μυτιλήνης. 

Οι εργασίες αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Δήμου και της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου. Μάλιστα, με επιστολές στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, εξέφρασε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια ή ακόμα και πρόθεση των συναρμόδιων Υπουργείων, που έχει να κάνει με τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί της Λέσβου. 

Σύμφωνα με τα σημερινά (16/09/2016) στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.197, στη Χίο 3.535 και στη Σάμο 1.120. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 9.852.

 

 

 


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!