Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών στο Καλαί

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να πορευτούν από το Καλαί προς τη Βρετανία, συγκρούστηκαν με δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας, όπως ανέφεραν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

 

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος των προσφύγων που προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Καλαί μέσω της περιφερειακής οδού.

 

Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα κοντά στο σημείο όπου με τη χρηματοδότηση της βρετανικής κυβέρνησης χτίζεται ένα τείχος, με σκοπό μπλοκαριστεί η πρόσβαση των προσφύγων στο δρόμο που χρησιμοποιούν για να επιβιβαστούν σε φορτηγά με κατεύθυνση τη Βρετανία.

 

Μια διμερής συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας, που υπογράφηκε το 2003, επιτρέπει σε Βρετανούς αξιωματούχους να ελέγχουν τα διαβατήρια των μεταναστών ενώ βρίσκονται σε γαλλικό έδαφος και το αντίστροφο.

 

Με τον τρόπο αυτό, τα «σύνορα» της Βρετανίας με τη Γαλλία τοποθετούνται σε γαλλικό έδαφος, κάτι που σημαίνει ότι οι μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στη Βρετανία, υποχρεώνονται να συγκεντρώνονται σε καταυλισμούς στο Καλαί.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!