Μεγάλη φοροδιαφυγή καταλόγισε το ΥΠΟΙΚ σε πατέρα και υιό Καλογρίτσα

Η μια δικογραφία που αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 27,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη. Δηλαδή εντοπίστηκαν αποκλίσεις περίπου 27,5 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr στον επιχειρηματία από τον αρχικό έλεγχο είχε βεβαιωθεί μεγαλύτερο ποσό φοροδιαφυγής, ωστόσο μετά από προσφυγή του στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών το ποσό αναπροσαρμόστηκε στα 27,5 εκατ. ευρώ. Στον επιχειρηματία έχει επιβληθεί το μέτρο της δέσμευσης όλων των τραπεζικών του λογαριασμών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  προς το παρόν δεν έχει καταβάλει τα ποσά που του καταλογίζονται.

Η άλλη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιό του Χρήστου Καλογρίτσα και υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην περίπτωση αυτή το ποσό της φοροδιαφυγής αναπροσαρμόστηκε προς τα κάτω μετά από προσφυγή του ελεγχόμενου στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τον ελεγχόμενο και πλέον οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν ξεπλοκαριστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Ωστόσο, το ερώτημα το οποίο διερευνά και καλείται να απαντήσει η δικαιοσύνη είναι αν η εξόφληση των ποσών που καταλογίστηκαν ως φοροδιαφυγή στον υιό Καλογρίτσα είναι επαρκές προκειμένου να αρθούν οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για το αδίκημα της φοροδιαφυγής

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως κατά πάγια τακτική το ΚΕΦΟΜΕΠ δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς των ελεγχομένων καθώς πέραν της ποινικής εξέλιξης έχει και αστικές αξιώσεις.

Πηγή: capital.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!