Τι τρέχει με τη Χίλαρι;

Απομένουν λιγότερο από δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και την ώρα που το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις εξανεμίζεται, η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς διαγνώστηκε με πνευμονία και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις προεκλογικές εμφανίσεις για τις επόμενες δύο -τουλάχιστον- ημέρες.

Τα πλάνα που δείχνουν την κα Κλίντον να εγκαταλείπει την εκδήλωση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου υποβασταζόμενη από συνεργάτες της και να καταρρέει λίγο πριν επιβιβαστεί στο όχημα που την περίμενε αποτελούν το χειρότερο δυνατό σενάριο για την υποψήφια των Δημοκρατικών στην καυτή φάση του αμερικανικού προεκλογικού αγώνα.

Λίγες ώρες μετά την αναγκαστική αποχώρηση από την εκδήλωση για την 11η Σεπτεμβρίου, η Χίλαρι Κλίντον εξήλθε από το διαμέρισμα της κόρης της στη Ν. Υόρκη δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι είναι καλά. Απέφυγε, ωστόσο, να αναφερθεί στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, λέγοντας απλώς ότι «είναι μια όμορφη μέρα στη Νέα Υόρκη».


Βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό

Την ίδια ώρα, ανησυχία και φήμες για το μέλλον της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον έχει προκαλέσει η είδηση για την περιπέτεια με την υγεία της.

Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν μετά την κατάρρευσή της στη διάρκεια της τελετής μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της 11/9 στη Νέα Υόρκη πως η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ διαγνώσθηκε με πνευμονία, ωστόσο το πρόβλημα με την υγεία της είναι ακόμη πιο σοβαρό.

Προβλήματα υγείας είχε εμφανίσει και το 1998, όταν της είχε συσταθεί η λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων για να αποφύγει τη θρόμβωση.

Τον Δεκέμβριο του 2012 φημολογούνταν πως η υποψήφια πρόεδρος με τους Δημοκρατικούς είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί της είχαν σπεύσει τότε να διευκρινίσουν πως επρόκειτο για «θρόμβωση σε μια φλέβα ανάμεσα στο κρανίο και στον εγκέφαλο». Τα προβλήματα υγείας της -τότε- επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχαν αρχίσει όταν είχε προσβληθεί από έναν «γαστρεντερικό ιό» κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΥΠΕΞ. Πριν από το πρόβλημα αυτό, συνέχιζε ένα σκληρό, ασταμάτητο πρόγραμμα αλλεπάλληλων ταξιδιών.

Η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ πάσχει επίσης από υποθυρεοειδισμό, μία κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας υπολειτουργεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κλίντον ακολουθεί έναν αρκετά υγιεινό τρόπο ζωής.

Έτοιμος να δημοσιεύσει τις ιατρικές του εξετάσεις ο Τραμπ


Σύμφωνα με τη γιατρό της κας Κλίντον, η πνευμονία διαγνώστηκε ήδη την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο η πρώην πρώτη κυρία συνέχισε κανονικά τον προεκλογικό της αγώνα.

Η διάγνωση είναι πλήγμα για την υποψήφια πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κοινή γνώμη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάσταση της υγείας των υποψηφίων για την προεδρία.

Την ίδια στιγμή αποτελεί το ιδανικό επιχείρημα για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εδώ και καιρό δηλώνει ότι η υγεία της Χίλαρι Κλίντον είναι κλονισμένη και δεν της επιτρέπει να αναλάβει την προεδρία. Ποτέ, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το επεισόδιο υγείας της Κλίντον έπειτα από επίσκεψή του στο πυροσβεστικό σώμα της Νέας Υόρκης, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε λακωνικά ότι «δεν γνωρίζω τίποτα».

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δήλωνε μέσω Τwitter ότι είναι έτοιμος να δημοσιεύσει όλες του τις ιατρικές εξετάσεις και προκαλούσε την αντίπαλό του να πράξει το ίδιο.











Διαβάστε επίσης:






Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!