Φεστιβάλ Δράμας - Χρυσός Διόνυσος σε έναν «Κύβο»

Η ταινία «Κύβος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Σκούρα κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο στο εθνικό τμήμα του 39ου  φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. «Για  την κατασκευαστική αρτιότητα, τις εξαιρετικές ερμηνείες και την ενάργεια με την οποία σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας αναγνωρίσιμα δυσλειτουργικής οικογένειας» αναφέρει το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής, αποτελούμενης εφέτος από τους Ανδρέα Πάντζη (Πρόεδρος) και Ρόμπενσον Ντ. Εκσιέλ, Νάνσυ Μπινιαδάκη, Πάνο Παππά και Ανδρέα Σινάνο (μέλη).

Το βραβείο συνοδεύεται από δύο έπαθλα: α) Η ΕΡΤ προσφέρει 150 ώρες μοντάζ για την δημιουργία της επόμενης ταινίας του σκηνοθέτη καθ β) η Φίνος Φιλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ

Ο Αργυρός Διόνυσος απονεμήθηκε στην ταινία «Το νανούρισμα της Μαρίας» σε σκηνοθεσία Ντίνου Παναγόκου «για τον άρτιο τρόπο με τον οποίο συνυφαίνει την φύση με το ανθρώπινο δράμα». Το βραβείο συνοδεύεται από παροχές υπηρεσιών post production και ψηφιακής κινηματογραφικής μηχανής 4Κ/ με πλήρες πακέτο αξεσουάρ και σετ φακών για την παραγωγή της επόμενης μικρού μήκους ταινίας του σκηνοθέτη προσφορά της Authorwave.

Από τα δεκάδες λοιπά βραβεία που επίσης δόθηκαν, ξεχωρίζουμε το Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας στην ταινία «Smoke in the water» σε σκηνοθεσία του Σπυρίδωνα Παπασπύρου, το βραβείο Ντοκιμαντέρ στην ταινία «Φιλοκτήτης - Ο Μύθος ενός Ξένου» σε σκηνοθεσία της  Κατερίνας Καλκετενίδη και το Βραβείο Τώνια Μαρκετάκη για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία   στην ταινία «Αλεπού» σε σκηνοθεσία της Ζακλίν Λέντζου που επίσης κέρδισε και το Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Σε ότι αφορά το 22ο διεθνές φεστιβάλ, το μεγάλο βραβείο απονεμήθηκε   στην ταινία " Mouth of hell" (Πύλη της Κολάσεως) του Samir Mehanovic από την Σκωτία και Ινδία και το δεύτερο Βραβείο στην ταινία "Madam Black"  του Ivan Barge από την Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο



Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!