Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Ολομέλεια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφτασε τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της 71ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Η έναρξη των εργασιών αρχίζει αύριο, με την ομιλία του γ.γ. του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, αλλά και του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Ενώπιον της ολομέλειας της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας (12.00-13.00, ώρα Νέας Υόρκης), ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στη δίκαιη κατανομή των ευθυνών για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών αλλά και σε σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Την Τετάρτη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπ. Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, οι αναπληρωτές υπουργοί Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε επαφές με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μιλώντας χθες ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε όλες τις κυβερνητικές προτεραιότητες και τα κρίσιμα ορόσημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και το συνέδριο του Οκτωβρίου.

Επικαιροποιώντας δε μια παλαιότερη φράση του για τον πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση και διάφορα άλλα κέντρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα σκυλιά μπορεί να ουρλιάζουν και να αλυχτούν, ωστόσο αποδεικνύεται ότι «δεν έχουν δόντια να δαγκώσουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον πρόεδρο της Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας επικίνδυνες τις υποσχέσεις που έδωσε στη Θεσσαλονίκη και τον ίδιο «παιδί των δανειστών», καθώς όπως εκτίμησε «σκοπεύει να επιστρέψει τη χώρα στα πιο μαύρα χρόνια της καταστροφικής πενταετίας 2010-2015, στις πιο σκοτεινές μέρες της μνημονιακής πολιτικής, και να συνεχίσει εκείνη την πολιτική».

Ειδικότερα, τον κατηγόρησε ότι σχεδιάζει να περικόψει τον κοινωνικό προϋπολογισμό, «σκοτώνοντας τα νοσοκομεία, τα σχολεία και το κοινωνικό κράτος» και την ίδια ώρα προέβλεψε ότι με τη μείωση των φόρων που εξήγγειλε επιθυμεί να εξυπηρετήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες και πιο συγκεκριμένα τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

«Το τετράπτυχο της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- είναι περικοπές – απολύσεις – ξεπούλημα – απορρύθμιση», ενώ ακόμη έκανε λόγο για εμμονή της Ν.Δ. εναντίον του Δημοσίου και των εργαζομένων και λογική επιθετικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!