ΔΕΘ: Στα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας

Τα έργα του μετρό στον σταθμό Νέας Ελβετίας επιθεωρεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την 81η Διεθνή Έκθεση.

Στις 11:00 θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς και στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το σωματείο των εργαζομένων. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Στις 2.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα γευματίσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και το βράδυ (8:00 μ.μ.) θα απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει απόψε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές των Μνημονίων.

Αναμένεται να κάνει και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Την Κυριακή (1:00 μ.μ.) ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης θα διαδηλώσουν τα συνδικάτα που έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους (ΠΑΜΕ) και στην Καμάρα (σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς).

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα αρχίσουν να στήνονται φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το «Βελλίδειο» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στο χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές, ενώ στην επιχείρηση θα συμμετέχει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, αντιδρώντας στο «μαύρο» σε όσα ιδιωτικά κανάλια δεν πήραν τηλεοπτική άδεια και στην απώλεια περίπου 2.000 θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει μέρος στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το προσφυγικό, που πραγματοποιείται ύστερα από πρόταση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί την 81η ΔΕΘ και στις 20:00 θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». Στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!