Νέες αιχμές Ρέντσι εναντίον της Μέρκελ

«Χαμένη ευκαιρία» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, την πρόσφατη Σύνοδο των 27 χωρών – μελών της Ε.Ε., στη Μπρατισλάβα, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη γερμανική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera», ο κ. Ρέντσι εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στο επίσημο ανακοινωθέν δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στην Αφρική και τη μετανάστευση. «Για να δοθεί νέα ώθηση πρέπει να αλλάξουμε την πορεία που ακολουθεί η Ευρώπη» σημείωσε παράλληλα.

Επικριτικός εμφανίστηκε και απέναντι στην οικονομική προσέγγιση της Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι «η ευρωπαϊκή λιτότητα απέτυχε, ενώ η αμερικανική πολιτική επενδύσεων έκανε την προεδρία Ομπάμα να πετύχει ρεκόρ σε θέσεις εργασίας».

«Στην Μπρατισλάβα κάναμε μια ωραία κρουαζιέρα στον Δούναβη, αλλά εγώ ήλπιζα να απαντήσω στην κρίση που προκλήθηκε από το Brexit» πρόσθεσε στο ίδιο ύφος, δηλώνοντας έκπληκτος για την ικανοποίηση της Άγκελα Μέρκελ από τη Σύνοδο της Παρασκευής.

Όπως υπενθύμισε μάλιστα, το Βερολίνο παραβιάζει συστηματικά τον κανόνα για το εμπορικό πλεόνασμα, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 6% του ΑΕΠ. «Δεν ζητά κανείς από τους Γερμανούς να εξάγουν λιγότερο, αλλά είναι υποχρεωμένοι να κάνουν περισσότερες επενδύσεις» κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!